Ασπρόχωμα: Νέο Δημοτικό Κατάστημα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή του Δημοτικού Καταστήματος Ασπροχώματος, ενός κτηρίου που θα αποτελέσει το διοικητικό κέντρο της Κοινότητας αυτής του Δήμου Καλαμάτας, της μεγαλύτερης Κοινότητας στη Μεσσηνία με περίπου 1.500 κατοίκους, ενώ θα στεγάσει και πολιτιστικές δράσεις. Αφού ξεπεράσθηκαν ορισμένες τεχνικές δυσκολίες, τοποθετήθηκε ο σιδηρούς οπλισμός και αναμένεται να εκτελεσθούν άμεσα οι εργασίες σκυροδετήσεως της θεμελιώσεως.

ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ
ASPROHOPLI01

Η μελέτη προβλέπει διώροφο κτήριο, ελαφρώς υπερυψωμένο από την τελική στάθμη εδάφους κατά 15 cm περίπου και αυτό έχει τοποθετηθεί σε θέση τέτοια ώστε να εφάπτεται στα πλάγια όρια του οικοπέδου και να απέχει 2,50 μ. από το πίσω όριο αυτού, με συνολική προσμετρώμενη δόμηση 219,95 τ.μ. Το ισόγειο θα περιλαμβάνει μία αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, δύο WC κοινού, ένα WC ΑμεΑ, χώρο κουζίνας-κυλικείου και χώρο κλιμακοστασίου. Ο Α΄ όροφος θα περιλαμβάνει το γραφείο του Προέδρου, ένα χώρο συνεδριάσεων και χώρο κλιμακοστασίου.
Προβλέπεται μία είσοδος επί της οδού Αθηνών και περιμετρικά του οικοπέδου θα αναπτυχθούν μικρά και μεγάλα παρτέρια πρασίνου, στα οποία θα τοποθετηθεί υψηλή και πυκνή φύτευση.
Ο ανάδοχος Ικτίνος ΑΕ προσέφερε έκπτωση 45,84% επί προϋπολογισμού μελέτης 360.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από τη ΣΑΤΑ.


Πηγή: https://www.kalamata.gr/