«Ατρείδες, η επιστροφή» από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας – Πρεμιέρα το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρεμιέρα το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 και ώρα 21.30 για την καλοκαιρινή παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού  Θεάτρου Καλαμάτας με τίτλο «Ατρείδες, η επιστροφή», στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

Χθες, οι συντελεστές της καλοκαιρινής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και κάλεσαν το κοινό να απολαύσει την νέα παραγωγή.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε. Φάρις Παντελής Δρούγας αναφερόμενος στην παράσταση και στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Θεάτρου Γιάννη Μαργαρίτη ευχήθηκε καλή επιτυχία και κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει μία αξιόλογη –όπως την χαρακτήρισε- παραγωγή. Ο Γιάννης Μαργαρίτης με τη σειρά του, εξήγησε ότι η παράσταση είναι η αφήγηση του μύθου των Ατρειδών. Μια παράσταση αρχαίας τραγωδίας, διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο, από την αρχή, ώστε να ερμηνεύονται όλοι οι σημαντικοί ρόλοι από τέσσερις ηθοποιούς. Ακολούθως, οι ηθοποιοί ευχαρίστησαν για τη δυνατότητα που τους δόθηκε να συμμετάσχουν στην εν λόγω παράσταση και δήλωσαν έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

IMG 20230705 123219 Large

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Η παράσταση αφηγείται με ενιαίο και σύγχρονο τρόπο τον περίφημο και εμβληματικό μύθο των ΑΤΡΕΙΔΩΝ. Διερευνά τον απόλυτο και αέναο αγώνα ανάμεσα στη θηλυκή και την αρσενική δύναμη καθώς και τη  συνεχή διεκδίκηση της εξουσίας. Ο αρχετυπικός μύθος των ΑΤΡΕΙΔΩΝ που εμπνέει ακόμα και τη σύγχρονη ψυχανάλυση γίνεται το μέσον για να πλησιάσουμε τεράστια και διαχρονικά ερωτήματα. Επιβολή, θυσία, ευθύνη, εκδίκηση, απελπισία, λύτρωση, πάθος, πτώση και πολλά ακόμα ζητήματα που αναπτύσσονται μέσα από την ποίηση των αρχαίων τραγικών αλλά και την σοφία της παραδοσιακής ποίησης αφού πολλά από τα χορικά έχουν αντικατασταθεί από αυτήν την πλούσια λογοτεχνική πηγή.

Τέλος, η παράσταση αγγίζει καθαρά υπαρξιακά ερωτήματα τοποθετώντας σε μια σύγχρονη φιλοσοφική διάσταση το μύθο, μέσα από την προσέγγιση και την ποιητική μάτια του Ρίτσου.

Η Δραματουργική σύνθεση και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Μαργαρίτη.

Η Μουσική γραμμένη ειδικά για την παράσταση είναι του Δημήτρη Οικονομάκη.

Ο σκηνικός χώρος και τα κοστούμια είναι της Αλεξάνδρας Καψάλα.

Η παράσταση είναι σχεδιασμένη ώστε να ερμηνεύονται όλοι οι ρόλοι από τέσσερις ηθοποιούς επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο μια αφηγηματική ιδιαιτερότητα και ένα συγκεκριμένο ύφος.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Χρυσάνθη Δούζη, Ιοκάστη Αγαύη Παπανικολάου και Γιάννης Χαρκοφτάκης

Η παράσταση “Ατρείδες, η επιστροφή” θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Πελοπόννησο, την Αττική και την Θεσσαλονίκη.

Καλαμάτα – Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας| 8 & 9 Ιουλίου 2023 | ώρα: 21.30

Τιμές εισιτηρίων: 12€ & 8€

Προπώληση Εισιτηρίων: Δευτέρα με Παρασκευή 10.00-13.00 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Πληροφορίες: 2721082616