Αυτονομία και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας απαίτησαν φορείς της Τριφυλίας και νότιας Ηλείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Την αναγκαιότητα στήριξης και όχι υποβάθμισης στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας διατράνωσαν όλοι φορείς της Τριφυλίας στην μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Επάλ Κυπαρισσίας για το μέλλον του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος.
Εύστοχες ήταν οι επισημάνσεις μετά το χαιρετισμό που έκανε η πρόεδρος των εργαζομένων κα Πολυξένη Στρατικοπούλου για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας χαρακτηρίζοντας την κατάσταση οριακή και προσθέτοντας ότι θα απαιτηθεί η πλέον πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έτσι ώστε να λειτουργήσει εύρυθμα, ζητώντας την παντριφυλιακή υποστήριξη όλων.

ΚΑΛΥΠΤΕΙ 60.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΥΟ ΝΟΜΟΥΣ
Τα στοιχεία τόσο των επισκέψεων, διακομιδών, καθώς επίσης και εισαγωγών για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας παρουσίασε ο ιατρός διευθυντής παιδιατρικής κλινικής Γιάννης Κωνσταντόπουλος. Το σημαντικότερο στοιχείο όλων είναι ότι είχαμε σημαντικές οι επισκέψεις που ξεπέρασαν τις 35.000 ασθενείς το 2017 και τους 32.000 το 2018 με αύξηση των χειρουργικών επεμβάσεων στην ορθοπεδική κλινική αλλά και τους επιμέρους τομείς. Υψηλό ήταν την τελευταία διετία το ποσοστό τόσο των εισαγωγών σε ό,τι αφορά κυρίως την ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Κυπαρισσίας η οποία ξεκίνησε από το μηδέν, καθώς επίσης και στην ανταπόκριση των εξωτερικών ιατρείων και του τμήματος επειγόντων περιστατικών σε περιστατικά που συνέβησαν στην περιοχή.
Ο υπεύθυνος της ορθοπεδικής κλινικής κ. Νταβέλλης παρουσίασε σημαντικά στοιχεία για την ορθοπεδική κλινική η οποία λειτουργούσε εξαρχής χωρίς προϋπολογισμό. Ωστόσο όμως διεξάγονται χειρουργεία με μεγάλη επιτυχία προσθέτοντας ότι όλοι οφείλουν να αγωνιστούν για το νοσοκομείο και ότι θα πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στον τομέα της υγείας που χωρίς αυτήν δεν υπάρχει μέλλον.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης υπογράμμισε ότι έχουν προγραμματιστεί επαφές στην ερχόμενη εβδομάδα με τον αρμόδιο υπουργό υγείας τον κ. Κικίλια όπου θα γίνουν και ανακοινώσεις για το προσωπικό καθώς επίσης και μία θετική εξέλιξη που ετοιμάζεται για την περιοχή. Ωστόσο όμως το ακανθώδες ζήτημα παραμένει η ανεξαρτησία του εσωτερικού οργανισμού λειτουργίας έτσι ώστε να υπάρχουν μόνιμες οργανικές θέσεις στο ίδρυμα μετά την κατάργηση τους το 2012.

Η ΝΟΤΙΑ ΗΛΕΙΑ ΚΙ ΖΑΧΑΡΩ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας δήλωσε από το βήμα ο δήμαρχος Ζαχάρως ο οποίος συγκέντρωσε την σκέψη του στις επίμονες προσπάθειες των γιατρών και προσωπικού, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι η περιοχή της Ζαχάρως αλλά και την περιοχή του Κυπαρισσιακό κόλπο έχουν δύο κοινά σημεία: το νοσοκομείο και το λιμάνι Κυπαρισσίας. Ο δήμαρχος Ζαχάρως είπε ότι κανείς δεν θα υποχωρήσει από πιθανή υποστελέχωση του νοσοκομείου συμμετέχοντας ενεργά στον αγώνα όλων των τοπικών φορέων της περιοχής.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ…
Θέση για το θέμα του νοσοκομείου επίσης έλαβε από το βήμα ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας κ. Γιώργος Πετρόπουλος ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που υπάρχουν με τους επικουρικούς γιατρούς αποκαλύπτοντας ότι πληρωμή τους γίνεται από το ίδιο το νοσοκομείο ενώ η θέσεις των μόνιμων γιατρών από την πολιτεία. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ που ήταν παρών στην εκδήλωση έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μνημονιακές πολιτικές και στην συρρίκνωση νοσοκομείων σε όλη τη χώρα αναφέρονται στο χαρακτηριστικό παράδειγμα την επικείμενη κατάργηση του νοσοκομείου της Αμαλιάδας στην γειτονική Ηλεία. Την εκδήλωση μεταξύ άλλων παρακολούθησαν εκπρόσωποι παρατάξεων, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων κ. Λουτος, φορείς και πλήθος κόσμου.