Αύριο Παρασκευη 21 Ιουλίου η μουσική εκδήλωση «Όταν η ποίηση γίνεται τραγούδι και αρμενίζει ως τη Σμύρνη» στο αμφιθέατρο του πάρκου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με τη μουσική εκδήλωση «Όταν η ποίηση γίνεται τραγούδι και αρμενίζει ως τη Σμύρνη», συνεχίζονται την Παρασκευή 21 Ιουλίου, στις 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο του πάρκου Μεσσήνης, οι εκδηλώσεις του πολιτιστικού καλοκαιριού του Δήμου Μεσσήνης 2023.

Στην εκδήλωση αυτή, η μουσική και η μελοποιημένη ποίηση ανοίγουν μονοπάτια μέσα από την ματιά της καταξιωμένης συνθέτριας Πηγής Λυκούδη, σε έναν τόπο όπως η Μεσσήνη, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πεζογράφους, μουσικούς, ποιητές και ανέδειξε εκπροσώπους των τεχνών και των γραμμάτων.

Στο α΄ μέρος θα γίνει ένα αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες, ένα αφιέρωμα που αργά και σταθερά μετατρέπεται σε πολύτιμο φάρο γνώσης για τις επόμενες γενιές. Σηματοδοτεί, κεντρίζει, θυμίζει την ανεπανόρθωτη καταστροφή τριών χιλιάδων χρόνων ελληνικού πολιτισμού και αγγίζει εν τέλει, τους εκατομμύρια πρόσφυγες όλου του πλανήτη…

Στο β΄ μέρος θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα των Γ. Ρίτσου, Ν. Βρεττάκου, Κ. Παλαμά, Γ. Σεφέρη, Α. Σικελιανού, και σύγχρονων ποιητών Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Μιχάλη Γκανά, Φίλιππου Γράψα, κ.α. Θα γίνει ένα οδοιπορικό με οδηγό την μελοποιημένη ποίηση και την ομορφιά που μπορεί να προσφέρει στην ζωή μας. Μια ομορφιά που είναι αναγκαία όσο ποτέ. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι εξαιρετικές φωνές της νέας γενιάς Γεωργία Αγγέλου και Δημήτρης Αϊβαλιώτης. Η συνθέτρια Πηγή Λυκούδη θα συνοδεύει στο πιάνο τους ερμηνευτές. Συμπράττουν οι μουσικοί: Σταύρος Πλακιώτης: κιθάρες – μπουζούκι,  Γάσπαρης Μαμάς: κλαρίνο, Ξένια Δικαίου: Φωνητικά. Διοργάνωση Δήμος Μεσσήνης.

photo