Γάζα: Ανατίναξαν ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου – Τι αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki.gr

Δύο νεκροί μέχρι στιγμής από τον βομβαρδισμό που δέχθηκε ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου, αναφέρεται πως είναι η παλαιότερη χριστιανική εκκλησία στην Γάζα. Στο σημείο είχαν καταφύγει αρκετή άμαχοι, χριστιανοί και Παλαιστίνιοι. Δεν κρύβεται βέβαια και ο φόβος για περισσότερα θύματα καθώς υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια.

Ο ναός βρισκόταν κοντά σε τζαμί και όπως αναφέρθηκε, η εκκλησία φιλοξενούσε και τα λείψανα του Αγίου Πορφυρίου, ο οποίος είχε διατελέσει επίσκοπος Γάζας τον 5ο αιώνα, επίσης ο ναός βρισκόταν κοντά και στο νοσοκομείο Αλ Αχλί. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση διερευνάται, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές για «ισραηλινό πλήγμα».

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη του ναού και κατέρρευσε παρακείμενο οικοδόμημα.

Τι ανέφερε στην ΕΡΤ ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος

«Χτύπησαν τα γραφεία και την είσοδο του μοναστηριού. Τα βομβάρδισαν με πύραυλο και κατέρρευσε όλο το κτίριο. Μέσα είχε πολλούς Χριστιανούς, πολλοί εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί και έχουμε και νεκρούς», επιπλέον, ανέφερε «πρέπει να φέρουν μπουλντόζες, ώστε να δούμε πόσοι άνθρωποι καταπλακώθηκαν» λέγοντας επίσης πως μέσα στο μοναστήρι υπήρχαν πάνω από 400 άτομα.

Πηγή: naftemporiki.gr