Δήμος Καλαμάτας: Αυτοψία Δημάρχου σε σχολεία των Δ.Ε. Αρφαρών και Θουρίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με τις εργασίες επισκευής και συντήρησης των σχολικών υποδομών να είναι σε εξέλιξη, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, επισκέφτηκε εκπαιδευτήρια της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Δημοτικές Ενότητες Αρφαρών και Θουρίας, προκειμένου να ενημερωθεί επί τόπου από τους διευθυντές των σχολείων.

Σημειώνεται ότι οι εξελισσόμενες εργασίες και παρεμβάσεις τόσο μέσω της μεγάλης εργολαβίας, προϋπολογισμού μελέτης 800.000 € όσο και μέσω των συνεργείων του Τμήματος Αυτεπιστασίας της Δ.Τ.Υ. του Δήμου, αφορούν το σύνολο των σχολικών μονάδων στην πόλη της Καλαμάτας και στις Κοινότητες. Στόχος η αντιμετώπιση προβλημάτων, η αποκατάσταση φθορών και η συντήρηση των εν λόγω σχολικών υποδομών, ενόψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου.

Τονίζεται, τέλος, ότι ο Δήμος ήδη από τώρα, προετοιμάζει μελέτη για νέα εργολαβία που θ’ αφορά τα σχολικά συγκροτήματα. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, υπάρχει επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα, προκειμένου να διατεθούν και από την πλευρά της Περιφέρειας χρήματα για την υλοποίηση έργων σε σχολεία, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης.