Δήμος Καλαμάτας: Σύμβαση για τη φυτοπροστασία αλσυλλίων και υπολοίπων χώρων πρασίνου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, μεταξύ του Δημάρχου και του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας «ΜΑΡΙΑ Δ. ΣΙΔΕΡΗ», σύμβαση με αντικείμενο την φυτοπροστασία αλσυλλίων και υπολοίπων χώρων πρασίνου του Δήμου Καλαμάτας.

Η φυτοπροστασία του φυτικού υλικού σε χώρους αστικού και περιαστικού πρασίνου, αποτελεί ένα πυλώνα της διαχείρισης του, με αντικείμενο τον προσδιορισμό των προβλημάτων φυτοϋγείας και την επιλογή των κατάλληλων ενεργειών με στόχο την αντιμετώπιση της αρνητικής επίδρασης βιοτικών και αβιοτικών παραγόντων στο αστικό και περιαστικό πράσινο, με σεβασμό προς το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών.

Η υλοποίηση του έργου, θα γίνει σύμφωνα με τα περιγραφόμενα στη 16/2021 μελέτη της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, η οποία συντάχθηκε με σκοπό την πρόληψη και περιορισμό του εντόμου ρυγχοφόρου (Rhynchophorus ferrugineus) και της Παϊσαντίσια  (Paysandisia archon) που προσβάλει τα φοινικοειδή τα οποία βρίσκονται  σε δενδροστοιχίες, πλατείες, πάρκα, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καλαμάτας. Έκτος από τα έντομα που προσβάλουν τα φοινικοειδή, τις μουριές και άλλα δένδρα, θα πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα βιολογικής καταπολέμησης κατά των μασητικών και μυζητικών εντόμων τα οποία προσβάλουν τα φυτά του αστικού πρασίνου καθώς και της κάμπιας των πεύκων και τέλος τις ασθένειες και εχθρούς των χλοοταπήτων.