Δήμος Μεσσήνης: Έργα αναβάθμισης των παιδικών σταθμών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εργολαβία για την αναβάθμιση του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου και των τεσσάρων Παιδικών Σταθμών του Δήμου Μεσσήνης.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στον Α΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Δήμου. Ήδη έχουν γίνει παρεμβάσεις στο εσωτερικό με επισκευές στην κουζίνα και στις τουαλέτες, έχει γίνει προμήθεια νέων παιχνιδιών για τις αίθουσες και τον κήπο, έπιπλα και βοηθητικό υλικό. Εξωτερικά του κτιρίου συνεχίζονται οι μονώσεις και οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και σταδιακά ολοκληρώνονται οι οικοδομικές εργασίες και οι χρωματισμοί.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν στον Γ΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Μεσσήνης, στον οποίο έχει ήδη παραληφθεί ο αναγκαίος εξοπλισμός σε παιχνίδια και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις στον Δ΄ Βρεφονηπιακό Δημοτικό Σταθμό καθώς και στον Παιδικό Σταθμό Ανδρούσας.

Το έργο με τίτλο «Προσαρμογή κτηρίων στέγασης Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Μεσσήνης στις προδιαγραφές του Π.Δ. 99/2017» και προϋπολογισμό 237.995,45 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και προβλέπει επιστρώσεις, οικοδομικές εργασίες, ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές, μονώσεις και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Την πρόοδο των εργασιών στον Α΄ Παιδικό Σταθμό, εξέτασαν με επίσκεψή τους σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, η αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Γεωργία Καραστάθη.

«Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, δίνουν τη δυνατότητα συνολικότερης αναβάθμισης της εκάστοτε περιοχής παράλληλα με την αναβάθμιση των κτιρίων. Είναι υποχρέωσή μας να διαμορφώνουμε ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον στα παιδιά που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς και γενικότερα στις σχολικές μονάδες του Δήμου. Γι’ αυτό οι παρεμβάσεις μας στα σχολικά κτίρια αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο τους γίνονται σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές και θα είναι συνεχείς, ούτως ώστε να έχουμε
ασφαλείς κτιριακές υποδομές», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.