Δήμος Μεσσήνης: Αγώνες δρόμου 20 και 5 χλμ από το Σύλλογο Αθλουμένων Μεσσήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με αγώνες δρόμου που διοργανώνει ο Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης (ΣΑΜ), συνεχίζονται αύριο Σάββατο 22 Αυγούστου οι εκδηλώσεις του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2020 του Δήμου Μεσσήνης».

Πρόκειται για δύο αγώνες δρόμου, έναν για δρομείς που αγωνίζονται σε μεγάλες αποστάσεις και έναν για όλες τις ηλικίες. Με αυτή τη διοργάνωση ο ΣΑΜ, στοχεύει αφενός να μυήσει όλες τις ηλικίες στον αθλητισμό και αφετέρου να δώσει συμβολικό χαρακτήρα καθώς ο αγώνας δρόμου μήκους 20 χλμ., θα έχει αφετηρία του την Αρχαία Μεσσήνη και τερματισμό στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης συνδέοντας την πρωτεύουσα του Δήμου με την αρχαία πόλη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο ΣΑΜ οι αγώνες έχουν ως εξής:

18:00 Αγώνας δρόμου με τίτλο «Στα χνάρια της ιστορίας: Αρχαία Μεσσήνη- νέα Μεσσήνη, (Νησί)» μήκους 20 χλμ. Διάρκεια δρόμου: 3 ώρες. Αφετηρία στην κεντρική πλατεία της Αρχαίας Μεσσήνης. Τερματισμός στην πλατεία Μεσσήνης.

19:00 Αγώνας δρόμου 5 χλμ. (τρέξιμο και δυναμικό βάδιν) πλατεία Μεσσήνης-Μαυρομάτι-πλατεία Μεσσήνης.

Πληροφορίες:

Για τη διεξαγωγή του αγώνα των 20 χλμ. θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και της AIMS.

Σταθμοί υποστήριξης: Στο δρόμο των 20 km θα υπάρχουν 4 σταθμοί υποστήριξης (4, 8, 12, και 16km) καθώς και στον τερματισμό με κρύο εμφιαλωμένο νερό και ενεργειακά gel.

Εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του Covid 1οι διοργανωτές θα φροντίσουν να εφαρμοστούν οι οδηγίες που προτείνονται από τον ΕΟΔΥ και τη ΓΓΑ για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Συνεπώς:

• η εκκίνηση, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, θα γίνει με πολλαπλές τμηματικές εκκινήσεις λαμβάνοντας υπόψιν την ατομική επίδοση στα 10 ή 20 km των δρομέων για να περιοριστούν οι προσπεράσεις στη διαδρομή. Η κάθε εκκίνηση θα περιλαμβάνει 5 αθλητές που θα τηρούν την απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους και θα πραγματοποιείται κάθε 10 δευτερόλεπτα.

• στο χώρο του τερματισμού στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης οι δρομείς θα  απομακρύνονται από την περιοχή τερματισμού αφού παραλάβουν με ασφαλή τρόπο το μετάλλιο τερματισμού και τα δώρα της διοργάνωσης ενώ θα απαγορευτεί και η παρουσία θεατών στην περιοχή τερματισμού.

Τελετή απονομών:
Η τελετή απονομών που είναι μόνο για το δρόμο των 20 km θα γίνει για την αποφυγή συνωστισμού για τους 6 άνδρες στις 21:00 και για τις 6 γυναίκες στις 21:10.