Δήμος Μεσσήνης: Δόθηκαν οι υποτροφίες του ιδρύματος “Χρυσόστομος Αλεμάγκος”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την υποτροφία του ιδρύματος «Χρυσόστομος Αλεμάγκος» το οποίο εδρεύει στο Πεταλίδι, έλαβαν την Κυριακή 27 Ιουνίου σε σχετική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Πεταλιδίου, οι δύο πρωτεύσαντες μαθητές του σχολείου των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2019- 2020, στο πλαίσιο μιας αποχαιρετιστήριας βραδιάς των μαθητών της Γ΄ Λυκείου.

Τους επαίνους στον Μάριο Πρίφτι και τη Μαρία Βέλμαχου έδωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Τσέλιου – Μουρούφα όπου επισήμανε τη σπουδαιότητα και τη συμβολή του χρηματικού επαίνου που έχει καθιερωθεί απ’ το εν λόγω ίδρυμα σε εκτέλεση της βούλησης του διαθέτη Χρυσοστόμου Αλεμάγκου αποτελώντας συγχρόνως κίνητρο των ίδιων των μαθητών.

Η διευθύντρια του Λυκείου Πεταλιδίου Δήμητρα Γρουσουζάκου μεταξύ άλλων ανέλυσε το βιογραφικό του Χρυσοστόμου Αλεμάγκου, τονίζοντας ότι υποστηρίζει με υποτροφίες μαθητές της Γ΄ Λυκείου από το 2012.

Τις επιταγές παρέλαβαν ο Μάριο Πρίφτι του Αλέκο ο οποίος πρώτευσε στο σχολείο του στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής και η Μαρία Βέλμαχου του Βασιλείου η οποία πρώτευσε στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη -επισκόπου Σίδνεϋ και Νέας Νότιας Ουαλίας Χρυσοστόμου Αλεμάγκου- όπως αυτή καταγράφεται στην διαθήκη του, το κοινωφελές ίδρυμα διανέμει ισότιμα κάθε χρόνο τους τόκους των χρημάτων που υπάρχουν σε τραπεζικό λογαριασμού του στην Εθνική Τράπεζα σε δύο μαθητές του Λυκείου Πεταλιδίου που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ως οικονομικό βοήθημα για τις σπουδές τους.