Δήμος Μεσσήνης: Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου «Παράκαμψη Νεοχωρίου και βελτίωση του δρόμου από Νεοχώριο έως διασταύρωση με 8η Επαρχιακή οδό»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του έργου «Παράκαμψη Νεοχωρίου και βελτίωση του δρόμου από Νεοχώριο έως διασταύρωση με 8η Επαρχιακή οδό», πραγματοποιήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μεσσήνης με την απόφαση έγκρισης των τευχών δημοπράτησης και κατάρτισης των όρων διακήρυξης του έργου.

Η υλοποίηση του έργου αυτού αποτελούσε μία προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και διεκδικήθηκε επίμονα καθώς ταυτιζόταν με ένα διαχρονικό αίτημα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.

Ακολούθως εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 1,6 εκατ. ευρώ, καθώς κρίθηκε σημαντικό για την ανάπτυξη της περιοχής.

Το έργο προβλέπει συνολική παρέμβαση 2.026,28 μέτρων. Από αυτά τα 750 αφορούν νέα χάραξη για την παράκαμψη του οικισμού Νεοχωρίου, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της υφιστάμενης οδού. Προβλέπονται επίσης, σημάνσεις, διαγραμμίσεις και στηθαία ασφαλείας.

Το έργο θα συνδέσει την ενδοχώρα του Δήμου Μεσσήνης με τους μεγάλους οικισμούς, συντομεύοντας τη μεταξύ τους σύνδεση. Παράλληλα θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για την μετάβασή τους στις γεωργοκτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η διέλευση του δρόμου από το κέντρο του Νεοχωρίου δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους του οικισμού. Τα ογκώδη οχήματα λόγω και της παλαιότητας του δρόμου αντιμετωπίζουν εμπόδια και παράλληλα αυξάνουν την επικινδυνότητα της διέλευσης, δυσχεραίνοντας και τη μετακίνηση των υπόλοιπων διερχόμενων οδηγών.

«Με την έγκριση των τευχών δημοπράτησης δρομολογείται ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια, θα συνδέσει την ενδοχώρα του Δήμου μας και θα συντομεύσει την απόσταση μεταξύ των μεγάλων οικισμών, εξυπηρετώντας μια αρκετά μεγάλη περιοχή με αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία. Θα δημιουργηθεί μία υπερτοπική συγκοινωνία, η οποία τελικά θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.