Δήμος Μεσσήνης: Επίσκεψη Αθανασόπουλου στο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το έργο «Επισκευή και άρση της επικινδυνότητας του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου», επιθεώρησε σήμερα Τρίτη 1η Ιουνίου, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος  Αθανασόπουλος, όπου παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, έλαβε διαβεβαίωση από τον ανάδοχο, ότι μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναμένεται να αποκατασταθεί και να δοθεί προς χρήση.

Τροχοπέδη στην ομαλή εξέλιξη του έργου αποτέλεσε η αναγκαία τροποποίηση της μελέτης με συμπληρωματική σύμβαση που περιλαμβάνει εργασίες που δεν είχαν προβλεφθεί αρχικά. Επιπλέον, ξεπεράστηκαν τα προβλήματα καθυστερήσεων στην εκταμίευση χρημάτων από το ΠΔΕ για την πληρωμή λογαριασμών.

Πρόκειται για ένα κτίριο που χρειαζόταν ριζική παρέμβαση, καθώς παρουσίαζε πολλά προβλήματα στην καθημερινή του λειτουργία. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού, η μόνωση της οροφής, έχουν αποκατασταθεί οι τοιχοποιίες και έχουν ολοκληρωθεί η ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση. Αυτή τη στιγμή γίνεται η κατασκευή των επιχρισμάτων. Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου και κατασκευή θερμοπρόσοψης, καθώς και η τοποθέτηση κατάλληλου δαπέδου για εκπαιδευτήρια.

«Δυστυχώς το έργο ταλαιπώρησε αφάνταστα, πρωτίστως μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς των μαθητών, λόγω των καθυστερήσεων γραφειοκρατικής και μελετητικής φύσεως. Όμως σύντομα θα παραδοθεί στους μαθητές του Πεταλιδίου ένα εκσυγχρονισμένο σχολείο, ανάλογο των προδιαγραφών που οφείλουμε να παρέχουμε προς τα παιδιά μας», σημείωσε ο Δήμαρχος μετά την επίσκεψή του στο Πεταλίδι.