Δήμος Μεσσήνης: Σχολικοί αγώνες των Δημοτικών Σχολείων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με τη συμμετοχή των μαθητριών και μαθητών των τάξεων Δ΄, Ε΄, και Στ΄ όλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Μεσσήνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 το Πρωτάθλημα Στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης.

Στους μαθητικούς αγώνες στίβου που διοργάνωσε ο Δήμος Μεσσήνης, έλαβαν μέρος περίπου 350 μαθητές από τις τάξεις Δ΄, Ε΄ και Στ΄ των Δημοτικών Σχολείων. Αγωνίστηκαν στα 50 μ. ταχύτητα, στα 600 μ. αντοχή, στη ρίψη μπάλας 1 kg, στο άλμα σε ύψος και στο άλμα σε μήκος (άνευ φοράς).

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μπάμπης Μακρής, τόνισε ότι ο Δήμος Μεσσήνης έχει βελτιώσει και συνεχίζει να αναβαθμίζει τις αθλητικές υποδομές τόσο στη Μεσσήνη όσο και σε αθλητικούς χώρους Δημοτικών Ενοτήτων, ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και νέους στον αθλητισμό.  Η σημερινή συμμετοχή  των μαθητών στο σχολικό πρωτάθλημα και οι επιδόσεις τους, επιβεβαιώνουν ότι ο στίβος είναι ενταγμένος στην καθημερινότητά τους. Ακολούθως έγιναν οι απονομές των διακριθέντων σε κάθε αγώνισμα.

Τους τρεις πρώτους μαθητές κάθε αγωνίσματος βράβευσαν: ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης Νίκος Ρούτσης, οι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης Κώστας Ρούτσης και Δημήτρης  Αθανασακόπουλος, οι διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων: του 2ου Μεσσήνης Γιάννης Κωτσάκης, του 1ου  Μεσσήνης Νίκος Κώτσαρης, της Εύας Πετρούλα Γεωργοπούλου, του Αριστομένη Χρήστος Δημόπουλος, του Πεταλιδίου Ελευθερία Νικολοπούλου, του Τρικόρφου Κυριάκος Γερμανάκος καθώς και ο εκπρόσωπος του ΣΑΜ Γιώργος Ψαλλίδας.

Πρωταθλητής στίβου 2023, αναδείχθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, καθώς είχε τους περισσότερους διακριθέντες μαθητές. Το κύπελλο του πρωταθλητή παρέδωσε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μπάμπης Μακρής στον διευθυντή του σχολείου Νίκο Κώτσαρη.

Έπαινοι συμμετοχής δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες.

Αλυτάρχης του πρωταθλήματος στίβου των δημοτικών σχολείων ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μιχάλης Μπιζύμης. Για την παράλληλη διενέργεια των αγωνισμάτων, βοήθησαν οι γυμναστές του ΣΑΜ Γιάννης Πατρινιός και Ελευθερία Πουλάκου καθώς και οι γυμναστές και δάσκαλοι των συμμετεχόντων δημοτικών σχολείων.