Δεκάδες προσαγωγές έξω από σχολεία της Αττικής για διακίνηση Skunk

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ειδική δράση για την πρόληψη και αποτροπή της διακίνησης ναρκωτικών κοντά σε σχολικά συγκροτήματα, πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στις περιοχές των Αμπελοκήπων και του Αγίου Παντελεήμονα.

Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω δράσης προσήχθησαν συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα, εκ των οποίων (19) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την καταπολέμηση της νέας….μόδας με τη διακίνηση του σκληρού ναρκωτικού skunk σε σχολεία και στη νεολαία.

Μάστιγα στα ελληνικά σχολεία αποτελεί η χρήση της ναρκωτικής ουσίας Skunk καθώς ολοένα και περισσότεροι μαθητές εθίζονται στο νέο αυτό ναρκωτικό που έχει γίνει μόδα στις νεαρές ηλικίες. Τι ακριβώς  είναι αυτή η ουσία και ποιες βλάβες προκαλεί;  Πρόκειται λοιπόν για τη νέα μορφή κάνναβης η οποία όμως είναι πολύ πιο επικίνδυνη.

Η xρήση ξεκινά συνήθως από τις ηλικίες των 12 και 13 ετών ενώ οι μαρτυρίες των μαθητών που μιλούν για το πως ξεκίνησαν τη χρήση της ναρκωτικής αυτής ουσίας, σοκάρουν.

Πηγή