“Δεν μετράμε ώρες και υπερωρίες… Η παιδεία είναι έρωτας”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου Δυτικής Μάνης οι δάσκαλοι δεν σταματούν μόνο στο εκπαιδευτικό τους έργο αλλά πιάνουν τα πινέλα και δίνουν χρώμα και ζωντάνια στους τοίχους του σχολείου.

Μια είδηση που αξίζει να βγει στην επιφάνεια και την “αλιεύσαμε” από τη σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Διευθύντριας του σχολείου κας Σίσης Πλακονούρη.

Με πινέλο ή ρολό στο χέρι, με μεράκι, θέληση και αγάπη προσπαθούν να αλλάξουν την όψη του σχολείου, να το κάνουν πιο χαρούμενο και πιο φωτεινό για τους μαθητές τους.

Αρκετά τα σχόλια στη δημοσίευση, τα περισσότερα θετικά αλλά και κάποια επικριτικά καθώς ορισμένοι θεωρούν ότι δεν έπρεπε να το κάνουν γιατί με αυτό τον τρόπο υποκαθιστούν τις αρμοδιότητες του Δήμου ή του Υπουργείου.

Η απάντηση ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό “…….Λάθος δεν είναι ο εκπαιδευτικός που παίρνει το πινέλο και βάφει ένα τοίχο… Αν αυτός δεν το υπερασπιστεί τότε θα μπουν όλοι οι άλλοι… Και ξέρεις αν δεν κάναμε εμείς οι δάσκαλοι όλα αυτά τα λάθη… Τότε τα σχολεία δεν θα στέκονταν… Δεν μετράμε ώρες και υπερωρίες… Η παιδεία είναι έρωτας”

Σίγουρα οι μαθητές αλλά και οι γονείς που φοιτούν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο σχολείο πρέπει να είναι υπερήφανοι για αυτούς τους δασκάλους!

 Δείτε φωτογραφίες:

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώροςΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, παπούτσια και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στέκονται

Β.Μπ.