ΔΕΥΑ Τριφυλίας: Βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης- το μεγάλο στοίχημα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
“Φέρτε κουβάδες με νερό, το μέλλον έχει πολύ ξηρασία ήταν η προφητική φράση του Κυπαρισσίου λόγιου Μιχάλη Κατσαρού που σήμερα ακούγεται πανελλαδικά, καθώς το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο με ξηρασίες και μείωση των υδάτινων πόρων, αν δεν γίνουν ενέργειες, ιδίως σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Η περίφημη φράση του λόγιου ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της έδρας του Δήμου Τριφυλίας, που κατά γενική ομολογία όπως διατυπώθηκε στην προεκλογική περίοδο, όφειλε να αντικαταστήσει το δίκτυο ύδρευσης που είναι απαρχαιωμένο εδώ και πολλά χρόνια. Με το καλοκαίρι να προβλέπεται θερμό με υψηλές θερμοκρασίες, οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης που προκύπτουν σε σημεία της πόλης είναι πολλές. Αυτή την φορά πρόβλημα παρουσιάστηκε στην περιοχή του Νοσοκομείου, κοντά στην συμβολή των οδών Νοσοκομείου και Κοκκέβη, και τα συνεργεία προέβησαν στην αποκατάσταση ακόμα και την Κυριακή μέσα στη ζέστη, καθώς επίκειται η ολική διευθέτηση του προβλήματος. 
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
Με τα δεδομένα αυτά, τόσο η νέα Δημοτική αρχή, όσο και το νέο Δημοτικό συμβούλιο οφείλει να θέσει ως προτεραιότητα την επιτάχυνση του έργου αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων -όπως γίνεται σε Καλαμάτα και Μεσσήνη ήδη- με την στήριξη της ΔΕΥΑ Τριφυλίας σε προσωπικό και μελέτες για την εκταμίευση κοινοτικών πόρων. Κυρίως όμως να διασφαλιστεί η εκπόνηση μελετών για την εξεύρεση νέων γεωτρήσεων που είναι αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε…
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ