Δημιουργία παιδικής χαράς στον Άρι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς του για τη φροντίδα και την ψυχαγωγία των παιδιών της πόλης και των Κοινοτήτων, δημιουργεί χώρους κατάλληλους για αυτά, όπου μπορούν να παίζουν µε ασφάλεια.

Σήμερα, Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Βορβίλα Κωνσταντίνου & Σία ΟΕ» σύμβαση για την «Προμήθεια οργάνων και απαραίτητου εξοπλισμού για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών της ΔΕ Άριος».

Η προμήθεια θα γίνει σύμφωνα με τους όρους και τις προδιαγραφές της 35/2021 μελέτης που συντάχθηκε από το Τμήμα Πάρκων, Αλσυλλίων και Παιδικών Χαρών της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και μεταξύ άλλων προβλέπει την εγκατάσταση οργάνων παιδικής χαράς και λοιπού εξοπλισμού στη νέα παιδική χαρά που θα κατασκευαστεί στην Κοινότητα Άριος του Δήμου Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα στην παιδική χαρά της Κοινότητας Άριος θα τοποθετηθούν: Ένα σύνθετο όργανο με δυο τσουλήθρες –μία ράμπα αναρρίχησης και ένα τούνελ, μια κούνια ξύλινη 2 θέσεων με καθίσματα παίδων, μια κούνια ξύλινη 2 θέσεων με καθίσματα νηπίων, μια τραμπάλα ξύλινη ελατηρίου δύο θέσεων, ένα παιχνίδι ελατηρίου (κατάλληλο για χρήση από ΑΜΕΑ). Επίσης θα τοποθετηθούν δύο βιδωμένα παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων πλαστικοί, βρύση σε σχήμα λουλούδι και πληροφοριακές πινακίδες.

Τέλος, για την παιδική χαρά στην Κοινότητα Άριος, προβλέπεται η τοποθέτηση αντικραδασμικού δαπέδου 260 τ.μ. επάνω σε υφιστάμενη βάση από σκυρόδεμα καθώς και η τοποθέτηση του απαραίτητου ηλεκτροφωτισμου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 37.159,08€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από Δημοτικούς Πόρους.