Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας: Βραβεύσεις Αριστούχων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συναυλία και απονομή των αναμνηστικών στους αριστούχους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, που προέκυψαν από τον εσωτερικό του διαγωνισμό, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κοινού το βράδυ της Τρίτης 18 Ιουνίου 2019, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος επέδωσε βραβεύσεις σε αριστούχους μαθητές μουσικής και, σε σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε το έργο του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και των λοιπών Καλλιτεχνικών Σχολών του Δήμου. Υποσχέθηκε, επίσης, ότι και ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα συνεχίσει να στηρίζει ηθικά και υλικά τις δομές Πολιτισμού της Καλαμάτας. Σημειώνεται ότι βραβεύσεις επέδωσε και ο εκλεγείς Δήμαρχος Καλαμάτας και νυν Αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς και άλλοι αιρετοί.
Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στάθης Γυφτάκης ευχαρίστησε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή για την πλούσια προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα και ευχήθηκε στον Π. Νίκα καλή θητεία στο αξίωμα του Περιφερειάρχη. Επίσης, εξέφρασε την ευχή να συνεχισθεί η γόνιμη πορεία του Ωδείου στα προσεχή χρόνια, με τη νέα Δημοτική Αρχή.
Κατόπιν, όλοι οι αριστούχοι παρουσίασαν μικρό δείγμα της δουλειάς τους και ακολούθησαν το σύνολο από Κιθάρες και το Σύνολο Κρουστών Οργάνων. Τη βραδιά έκλεισε με «ολόφρεσκα» τραγούδια η Παιδική Χορωδία του Ωδείου.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 ολοκληρώθηκε ο απαιτητικός εσωτερικός διαγωνισμός του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Η επιτροπή, που αποτελούνταν από τη συνθέτρια και πιανίστα Φανή Κοσώνα, την πιανίστα Αλεξία Μουζά, τον μαέστρο Ανδρέα Τσελίκα και τον Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη, έκρινε άξιους υποτροφιών και επαίνων τους εξής:
Γεωργιόπουλος Ιάσων – τάξη κιθάρας (πλήρης
υποτροφία)
Κυριακοπούλου Βασιλική – τάξη μονωδίας (πλήρης υποτροφία)
Μαλαπάνη Κωνσταντίνα – τάξη κιθάρας (πλήρης υποτροφία και με ειδική μνεία της επιτροπής)
Μανδηλάρη Κατερίνα – τάξη πιάνου (πλήρης υποτροφία)
Νινιός Γεώργιος – τάξη κλαρινέτου (πλήρης υποτροφία)
Μπάκας Παναγιώτης – τάξη ευφωνίου (πλήρης υποτροφία)
Πετρίδη Εβίτα – τάξη φλάουτου (πλήρης υποτροφία)
Πετρούλιας Γρηγόρης – τάξη κρουστών (πλήρης υποτροφία)
Κουδούνη Κωνσταντίνα – τάξη κιθάρας (υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων)
Κωνσταντινίδη Μελίντα – τάξη βιολοντσέλου (υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων)
Μάρκου Κωνσταντίνος – τάξη πιάνου (υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων)
Πετρούλιας Αριστόδημος – τάξη τρομπέτας (υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων)
Κοτσιφάκη Έλλη – τάξη βιολιού (έπαινος)
Τζηκούλη Αίγλη – τάξη βιολιού (έπαινος).

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ

Σημειώνεται πως αύριο Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 και ώρα 21:00, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τα σύνολα μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, που θα προσφέρουν στο κοινό ένα μουσικό ταξίδι από το Μεσαίωνα μέχρι και τον 21ο αιώνα. Τη διαδρομή θα διανύσουν οι ακροατές μέσα από έργα για σύνολα Παλαιάς Μουσικής, σύνολα Ξύλινων Πνευστών Οργάνων, σύνολα εγχόρδων, με τη Μικρή Μαθητική Ορχήστρα και τη λιλιπούτεια χορωδία, ενώ η συναυλία θα κλείσει με τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο, που θα παρουσιάσει η Νεανική Χορωδία του Ωδείου, συνοδευόμενη από Ορχήστρα των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Η είσοδος και σε αυτήν τη συναυλία θα είναι ελεύθερη.

Πηγή: Δήμος Καλαμάτας