Δωρεάν δερματολογικός έλεγχος στην Κορινθία για τον καρκίνο του δέρματος, από τον Ιατρικό Σύλλογο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δράση προληπτικής δερματολογικής εξέτασης για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας, ξεκινά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου -τον συντονισμό του οποίου έχει η Γενικής Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, αύριο Παρασκευή 7 Ιουλίου στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου και μεθαύριο Σάββατο 8 του μήνα στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, θα διενεργηθούν εξετάσεις εντελώς δωρεάν -χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια-, από γιατρούς δερματολόγους, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας.

Επενδύοντας στη πρόληψη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου -σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας- διοργανώνουν την πιο πάνω κοινή δράση προληπτικής δερματολογικής εξέτασης για τον καρκίνο του δέρματος, καθώς προτεραιότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί η ενημέρωση των πολιτών, η προστασία της υγείας τους και η επένδυση σε προγράμματα δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος, ιδιαίτερα σε χώρες με μεγάλη ηλιακή ακτινοβολία, όπως η Ελλάδα. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά είναι πιο συχνός σε άτομα άνω των 50 ετών. Πολύτιμος σύμμαχος στην πρόληψη και καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του καρκίνου στο δέρμα είναι ο δερματολόγος, ο οποίος μπορεί είτε να συστήσει την προληπτική αφαίρεση σπίλων είτε να διαγνώσει εγκαίρως έναν καρκίνο του δέρματος

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού, με το Κ.Υ. Ξυλοκάστρου στο τηλέφωνο 274 33 60000 και με το Κ.Υ. Κιάτου στο τηλέφωνο 274 23 60000.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι έχει ληφθεί η απαραίτητη έγκριση από τον ΕΟΔΥ σχετικά με όλα τα μέτρα που τηρούνται για την προστασία των προσερχομένων προς εξέταση, του προσωπικού, καθώς και της σωστής απολύμανσης των χώρων.

 

ΑΦΙΣΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ