Δωρεά απινιδωτή στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας από τον Σύλλογο Μεσσηνίων Νέας Υόρκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή παρέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Περικλής Ξηρογιάννης προσφορά του Συλλόγου Μεσσηνίων Νέας Υόρκης “Αριστομένης”.

Ο κ. Ξηρογιάννης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Συλλόγου για το Δώρο Ζωής όπως χαρακτήρισε τον απινιδωτή, και τόνισε ότι το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας είναι το πρώτο δικαστικό κτίριο που αποκτά απινιδωτή, μια συσκευή που μπορεί να σώσει ζωές. Όπως ανέφερε ο κ. Ξηρογιάννης ο απινιδωτής θα είναι υπό την εποπτεία και επίβλεψη της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, θα υπάρξει εκπαίδευση σχετικά με τη χρήση του και θα τοποθετηθεί σε προσβάσιμο σημείο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από την Περιφέρεια αλλά και για οποιοδήποτε επείγον καρδιολογικό περιστατικό στην περιοχή. Κλείνοντας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τον Σύλλογο Μεσσηνίων της Νέας Υόρκης αναφέροντας ότι “ξεκινάμε μια πιο στενή συνεργασία και με το σύλλογο των Μεσσηνίων που μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα θέματα, σε άλλες ανταλλαγές, πολιτιστικές, νομικές με τους δικηγόρους τους Μεσσήνιους της Νέας Υόρκης και δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο παρά το ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες, μέσα στο πρόβλημα των μετακινήσεων του κορωνοϊού βρήκαν τη δυνατότητα να είναι σήμερα μαζί μας και να μας το φέρουν. Σας ευχαριστώ θερμά”.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Σταύρος Γιαννόπουλος εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση που νιώθουν καθώς έχουν την ευκαιρία να βοηθήσουν στα καλέσματα της γενέτειρας, πατρώας γης λέγοντας χαρακτηριστικά “μας λείπει η πατρίδα, μας λείπει η γενέτειρα και θεωρούμε πλέον ότι είναι χρέος για εμάς εκεί έξω να διατηρήσουμε αυτές τις σχέσεις και να κρατήσουμε αυτή τη γέφυρα”. Μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του προέδρου του Συλλόγου Μεσσηνίας Νέας Υόρκης Γιώργου Μασουρίδη καθώς και του επίτιμου προέδρου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Αποδήμων Μεσσηνίων Τάσου Κοκαλιάρη. Κλείνοντας τόνισε για μία ακόμα φορά “Η αγάπη μας για εσάς, για τον τόπο θα είναι πάντα ένας κρίκος που θα μας συνδέει και θα είμαστε σε άμεση επικοινωνία. Ότι άλλα καλέσματα θα είμαστε εδώ και θα ανταποκριθούμε”.

Για τη σπουδαιότητα αυτής της δωρεάς έκανε λόγο ο καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης  λέγοντας  χαρακτηριστικά: “Η ανακοπή που συμβαίνει σε σε εξωνοσοκομειακό περιβάλλον έχει υψηλή θνητότητα. Η επιβίωση είναι μόλις 9%. Εάν υπάρχουν όλα αυτά τα μέσα με την κατάλληλη εκπαίδευση η επιβίωση μπορεί να εκτοξευθεί στο 50, στο 60 και στο 70%”. Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να αναπτυχθεί ένα δίκτυο αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών και να γίνει εκπαίδευση πάνω στη χρήση του απινιδωτή, πράγμα το οποίο έκανε παλαιότερα στην Καλαμάτα η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Πρόσθεσε δε ότι έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα στο Νοσοκομείο για αυτό το λόγο.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη 25 Αυγούστου ο Σύλλογος Μεσσηνίων Νέας Υόρκης είχε προχωρήσει σε άλλη μια δωρεά αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία.