Δύο ομάδες της Μεσσηνίας συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η εκπαιδευτική κοινότητα της Μεσσηνίας χαιρετίζει τις δύο ομάδες μαθητών της πόλης μας που ταξιδεύουν αυτήν την ώρα ως μέλη της εθνικής μας αποστολής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου στη μακρινή Κόστα Ρίκα.

Ανάμεσά τους η ομάδα «Kalamata Storm II», του Κέντρου Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας, αποτελούμενη από τους Θοδωρή Ζερβάκη, μαθητή Β’ τάξης του 1ου Λυκείου Καλαμάτας, Γιώργο Δαρσακλή και Κωνσταντίνο Βολτέα, της ίδιας τάξης του 4ου Λυκείου Καλαμάτας, με προπονητή τους τον καθηγητή Πληροφορικής του ΓΕΛ Μεσσήνης κ. Ονούφριο Κωστάκη και βοηθό προπονητή τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Πέτρο Βολτέα, Διευθυντή του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Καλαμάτας.

Το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας (στο εξής ΚΡ&ΠΚ) συστάθηκε με την πρωτοβουλία του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Πετρόπουλου, που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το momentum των επιτυχιών του πατέρα Σωτήρη Μαστέα, καθηγητή Πληροφορικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, να συμμετάσχει με διάκριση στις Ολυμπιάδες Ρομποτικής του Σότσι της Ρωσίας το 2014 και της Ντόχα του Κατάρ το 2015, καθώς και του Ονούφριου Κωστάκη, καθηγητή Πληροφορικής του ΓΕΛ Μεσσήνης να διακριθεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, ένα χρόνο μετά. Παρουσιάστηκε δε επίσημα στις 28 Ιουνίου του 2016 και υποδέχτηκε τους πρώτους του μαθητές στις 5 Νοεμβρίου του 2016. Σκοπός του είναι να προάγει τη διδασκαλία του αντικείμενου της εκπαιδευτικής ρομποτικής στα σχολεία της Μεσσηνίας, ενός αντικειμένου άκρως ελκυστικού και παιδαγωγικού, καθότι εκμεταλλεύεται τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών και των εφήβων για να εξασκήσει τόσο τις κατασκευαστικές τους δεξιότητες, αλλά πολύ περισσότερο τον υπολογιστικό τρόπο σκέψης. Άλλωστε η διδασκαλία της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής προβλέπεται πλέον σε όλα τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών της Πληροφορικής από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο.

Έτσι λοιπόν, η σχολική χρονιά φέτος ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο για το ΚΡ&ΠΚ καθώς την ίδια ημέρα, σήμερα Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, υποδέχεται τους παλιούς και νέους μαθητές του στα καινούρια του τμήματα μαθητών Γυμνασίου, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν τα τμήματα μαθητών Λυκείου και με τη νέα χρονιά τα τμήματα των μαθητών Δημοτικού.

Πιο αναλυτικά, το Κέντρο Ρομποτικής & Προγραμματισμού Καλαμάτας παρέχει δωρεάν:

  1. μαθήματα προγραμματισμού σε Java που ξεκινούν από την Τετάρτη 8/11/2017 και ώρα 2-4μμ. στο 6ο Γυμνάσιο, με υπεύθυνο καθηγητή τον Τσουκαλά Γεώργιο, καθηγητή Πληροφορικής του 4ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας.
  2. μαθήματα ρομποτικής που ξεκινούν:
    • για μαθητές Γυμνασίου, στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας από αυτή την Πέμπτη 9/11/2017 και ώρα 6-8μ.μ., με υπεύθυνους καθηγητές τους Μελιγαλιώτη Παναγιώτη, καθηγητή Πληροφορικής του Λυκείου Μελιγαλά και Τσώνη Γρηγόρη, καθηγητή Πληροφορικής του ΓΕΛ Αριστομένη και από το Σάββατο 18/11/2017 και ώρα 8-10π.μ. με υπεύθυνο καθηγητή τον Ασημακόπουλο Αποστόλη, Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας,
    • για μαθητές Λυκείου, στο 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας κάθε Τετάρτη 2-4μ.μ., με υπεύθυνους καθηγητές τους Βαββαδάκη Μανώλη και Μαυράκη Μανώλη, καθηγητές Πληροφορικής του ίδιου σχολείου και από το επόμενο Σάββατο 18/11/2017 και ώρα 3-5μ.μ., με υπεύθυνο καθηγητή τον Κωστάκη Ονούφριο, καθηγητή Πληροφορικής του ΓΕΛ Μεσσήνης.

Για εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε σε όλα τα σχολεία της Μεσσηνίας.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας επιχειρεί με το παρόν Δελτίο Τύπου να γεμίσει τις αποσκευές των ομάδων της πόλης μας με πολλές ευχές για ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι και μία πολύ καλή παρουσία στην Ολυμπιάδα για τρίτη χρονιά, χωρίς να κρύβει αυτήν την φορά την προσδοκία της για μια μεγάλη επιτυχία! Αναγνωρίζει δε τη διαρκή δημιουργική προσπάθεια και την επιμονή μαθητών/-τριών και των προπονητών τους, που τους αντέμειψε με τα εισιτήρια για την Κόστα Ρίκα καθώς και την τιμή να φορέσουν τα γαλανόλευκα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

 

Ο  Διευθυντής Δ.Ε. Μεσσηνίας

 Γεώργιος Δ. Σταματόπουλος