Εγκαίνια της 10ης Ανθοκομικής: Γιορτή των λουλουδιών στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 10η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας, με τους επισκέπτες του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων να έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν ανθόφυτα, δέντρα και θάμνους μέσα από μια μεγάλη ποικιλία, καθώς και να ενημερωθούν για λύσεις για τον κήπο και την καλλιέργεια, να λάβουν συμβουλές από ειδικούς κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της 10ης Ανθοκομικής έμφαση δίνεται σε βιωματικά και εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές.

Τα εγκαίνια της 10ης Ανθοκομικής του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 στο χώρο μπροστά στο Αναψυκτήριο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Τελέσθηκε αγιασμός από ιερέα – εκπρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας και, ακολούθησαν χαιρετισμοί του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Ανδρέα Τσουκαλά.

Ο Δήμαρχος -μεταξύ άλλων- τόνισε ότι η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας αποτελεί ένα θεσμό που στόχος είναι τα επόμενα να ενισχυθεί περαιτέρω. Υπήρξε, επίσης, αναφορά στην «πόλη που αγαπά, σέβεται και φροντίζει το περιβάλλον», στη συμμετοχή της Καλαμάτας στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ε.Ε. έως το 2030 αλλά και στο θαυμάσιο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το οποίο αποτελεί πνεύμονα πρασίνου και για το οποίο η προσπάθεια αναβάθμισής του είναι διαρκής.

Ακολούθως, όσοι παρέστησαν είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο αναβαθμισμένο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και να θαυμάσουν τα εκθέματα.Επισημαίνεται ότι την τελετή εγκαινίων κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.Η είσοδος στην 10η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 29 Μαΐου 20223 και οι ώρες λειτουργίας της είναι από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.