Ειδικό τέλος, γεωτρήσεις, μη ηλεκτροδοτούμενα έφεραν σε δύσκολη θέση την ΔΕΥΑ Τριφυλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Καταιγισμός ερωτήσεων για την εικόνα της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, τις χρεώσεις, το ειδικό τέλος, το πολιτιστικό χαράτσι που ενσωματώνεται στους λογαριασμούς όσο και το καυτό ζήτημα των γεωτρήσεων, αποτέλεσε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας την Τετάρτη το βράδυ.
Τις ερωτήσεις έθεσε αρχικά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Στάθης Ανδρινόπουλος ζητώντας απαντήσεις από τον Πρόεδρο του φορέα, τον οποίο όμως αρκετές φορές κλήθηκαν να καλύψουν σχετικά με το ύψος των τελών, απαντώντας οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας. 
Παράλληλα τέθηκε το θέμα με τα χαράτσια σε μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που προκάλεσε σωρεία διαμαρτυριών από τους πολίτες..
Απαντώντας ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Παναγιώτης Γυφτάκης δήλωσε ότι καταχωρούνται τα ακίνητα που έλαβαν δηλώσεις ότι δεν ηλεκτροδοτούνται, ενώ για το θέμα του ειδικού τέλος που επιβάλλεται επι της κατανάλωσης, εξήγησε ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου δεν είχε επιβληθεί σε όλη την ενότητα του Δήμου, ενώ για το λογαριασμό σε περιοχή του Μαράθου που παρουσιάστηκε με το εδικό τέλος, απάντησε ότι αν είναι ανεξόφλητος θα το εξετάσει η υπηρεσία του μαζί με όλα τα αιτήματα.
Σε ότι αφορά το θέμα ιδιωτικής γεώτρησης χωρίς καμία απόφαση ή έγκριση της ΔΕΥΑΤ που έθεσε η αντιπολίτευση, ο Πρόεδρος του φορέα τόνισε ότι έγιναν εξετάσεις νερού, η γεώτρηση χρησιμοποιήθηκε για λίγες ώρες, χωρίς να επιβαρύνει την επιχείρηση. Τέλος για το θέμα με την πρόσληψη του τεχνικού διευθυντή τελικά ακυρώθηκε η πρόσληψή του καθώς το πολυνομοσχέδιο έθεσε φραγμούς σε διαδικασίες με την μέθοδο που ακολουθείτο από παλιά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ