Εισηγήσεις-σοκ για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια σειρά από προτάσεις που είναι ικανές να αλλάξουν όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής για το ποδόσφαιρο έκανε η IFAB στην FIFA.

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο γνωμοδοτεί και εισηγείται αναφορικά με τους κανονισμούς στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και όσα έχει προτείνει θα αλλάξουν εντελώς την εικόνα του βασιλιά των σπορ.

Το θέμα έφεραν στη δημοσιότητα οι «Times» που αποκάλυψαν τις επικείμενες αλλαγές που πρότεινε η IFAB, ώστε το ποδόσφαιρο να γίνει πιο γρήγορο, πιο επιθετικό και με περισσότερα γκολ.

Τι έχει προταθεί; Πάρτε βαθιά ανάσα και πάμε να δούμε τις πέντε πιο διαδραστικές στην εξέλιξη ενός αγώνα:

  •  Στημένες φάσεις χωρίς ελεύθερο χτύπημα ή πάσα: Αυτοί που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν φάουλ ή κόρνερ θα μπορούν να κάνουν πάσα στον εαυτό τους ώστε να επανεκκινήσουν το παιχνίδι ακόμα και τρέχοντας με την μπάλα.
  • Επαναφορά της μπάλας από άους εντός περιοχής: Ο τερματοφύλακας ή ο αμυντικός θα μπορεί να αναφέρει την μπάλα απο το άουτ με πάσα σε συμπαίκτη του εντός περιοχής δίχως ο αντίπαλος να μπορεί να μπει σε αυτή.
  • Φάουλ χωρίς η μπάλα να είναι στημένη: Στις εκτελέσεις φάουλ η μπάλα δε θα χρειάζεται να είναι στημένη, αλλά και σε κίνηση.
  • Όχι έμμεσο, αλλά πέναλτι όταν ο τερματοφύλακας την μπάλα μετά από πάσα ή μεταβίβαση συμπαίκτη του.
  •  Κατακύρωση γκολ όταν γίνεται χέρι αμυνόμενου πάνω στη γραμμή: Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Όποιος αμυνόμενος προσπαθήσει να σταματήσει την μπάλα πάνω στη γραμμή, θα κατακυρώνεται αυτόματα γκολ ακόμα κι αν η μπάλα δεν έχει περάσει την γραμμή. Επιπλέον θα τιμωρείται και με κάρτα ο αμυνόμενος.

Για την τελευταία περίπτωση σας θυμίζουμε τι είχε συμβεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στο παιχνίδι της Ουρουγουάης με την Γκάνα με πρωταγωνιστή τον Σουάρες.

Επιπλέον εξετάζονται και τα παρακάτω:

  • Να σταματάει η φάση μετά από εκτέλεση φάουλ. Εάν αποκρούσει ο τερματοφύλακας ή εάν η μπάλα βρει στο δοκάρι το παιχνίδι δε θα συνεχίζεται, αλλά ο ρέφερι θα δίνει ελεύθερο
  • Εάν ένας παίκτης σκοράρει με το χέρι θα αντιμετωπίζει την ίδια ποινή με έναν αμυνόμενο παιχνίδι που σταματά την μπάλα με το χέρι σε φάση για γκολ. Θα τιμωρείται κι αυτός με κόκκινη κάρτα.
  • Ενδεχόμενη κόκκινη κάρτα σε αναπληρωματικό θα στερεί κατά μία τις αλλαγές που θα έχει να κάνει μια ομάδα στον αγώνα.

http://www.onsports.gr