Εκπαιδευτικές δράσεις της Google και του Ε.Ι.Τ. στη Μεσσήνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμος Μεσσήνης και η ΔΕΥΑΜ σε συνέχεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κώδικα και διαδικτύου, αναπτύσσει στοχευμένες εκπαιδευτικές δράσεις, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενημέρωση και συνεχή επιμόρφωση, την ανάγκη για εναρμόνιση με την νέα ψηφιακή εποχή,την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων στον προγραμματισμό. Οι δράσεις είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες.

Πιο συγκεκριμένα :

  • Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:30 σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ (κύτταρο εναλλακτικών αναζητήσεων Νέων), διοργανώνεται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης εκδήλωση με θέμα “Νέοι και Διαδίκτυο”.Η εκδήλωση αφορά όλους τους νέους και γονείς . Θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες – οι δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες αλλά και θα εντοπιστούν οι πιθανοί κίνδυνοι που κρύβονται για τους νέους.
  • Επίσης θα υλοποιηθούν 3 εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μαθητές για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ψηφιακής κωδικοποίησης, ξεκινώντας τον 1oεκπαιδευτικό κύκλο στις 10 και 11 Νοεμβρίου.

Η δράση με τίτλο WorkshopsfordigitalcodingskillstargetedtoschoolstudentsinGreece – με την θεσμική υποστήριξη του ΕΙΤ (EuropeanInstituteforInnovationandTechnology) και της Google έχει στόχο να φέρει τους συμμετέχοντες μαθητές πιο κοντά στον προγραμματισμό μέσα από ένα εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο, ενώ στο τέλος του κύκλου σεμιναρίων οι μαθητές θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν την δική τους εφαρμογή για κινητό.