Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Ανάπλαση στην Άνω πόλη Κυπαρισσίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, όλο αυτό το διάστημα, στην πόλη μας, έχει προστεθεί και η παρακώλυση των εργασιών για την ανάπλαση της πλατείας στην Άνω πόλη Κυπαρισσίας, με αποτέλεσμα αφενός την ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής και αφετέρου την παράταση της αναστολής της λειτουργίας των εκεί επιχειρήσεων και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ήδη μετρούμε 6 μήνες από την έναρξη των εργασιών, όπου οι επιχειρήσεις στην περιοχή ανάπλασης είναι ουσιαστικά σε μόνιμη “καραντίνα”, οι τζίροι μειώθηκαν σημαντικά ή είναι ανύπαρκτοι λόγω της κατάστασης που επικρατεί και κάποιες από αυτές ήδη αναγκάστηκαν να κλείσουν.

Οι συνέπειες είναι καταστροφικές, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι η βασική πηγή εισοδήματος για τους περισσότερους επαγγελματίες, τις οικογένειες τους και τους εργαζομένους τους.

Η παρούσα κατάσταση επηρεάζει δραματικά και την εμπορική και επιχειρηματική αλυσίδα στο σύνολο της πόλης μας, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά και όχι μόνο πλεονεκτήματα, στο σύνολο του Δήμου μας, τίθεται εκτός, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.

Ο Σύλλογος μας, ζητά από την Διοίκηση του Δήμου Τριφυλίας, στο σύνολο της, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, (ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται, για λάθη, παρατυπίες, παραλείψεις) να κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο στην Άνω πόλη.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ όλων μας στην παρούσα φάση, είναι η άμεση υλοποίηση του έργου, ιδίως μετά τις εξελίξεις με την πανδημία, εν καιρώ σίγουρα τόσο ως Δημότες, όσο και ως επιχειρηματίες, θα μάθουμε τι έχει συμβεί με το έργο της Άνω πόλης Κυπαρισσίας.

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας