Ενημέρωση και συμβουλές στους ηλικιωμένους από τον Αστυνομικό Δ/ντή Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε στο Κ.Α.Π.Η. Μεσσήνης ομιλία με θέμα: «Ενημέρωση και συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης ηλικιωμένων- πρόληψη κλοπών». Ομιλητής ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας  Παναγιώτης Πούπουζας, ο οποίος ανέπτυξε μεταξύ άλλων τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες απατών σε βάρος ηλικιωμένων, αναλύοντας πραγματικά περιστατικά εξαπάτησης, ενώ έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών.

Στην ομιλία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γεώργιος Τσώνης, ο Διοικητής του Α.Τ. Μεσσήνης  Ν. Σινάπης, ο Υποδιοικητής  Γ. Χαραλαμπάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και τα μέλη του ΚΑΠΗ Μεσσήνης.

Κατά την ομιλία – διάλεξη του Αστυνομικού Διευθυντή Μεσσηνίας κου Π. Πούπουζα, οι ηλικιωμένοι είχαν τη δυνατότητα, να αντλήσουν γνώσεις, να υποβάλλουν ερωτήματα, να καταθέσουν προσωπικές εμπειρίες και να διαμορφώσουν άποψη, σχετικά με το επίκαιρο ζήτημα της εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Ο Δήμος Μεσσήνης θα οργανώσει και άλλες τέτοιες ομιλίες στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου, προκειμένου να συμβάλλει στην αρτιότερη ενημέρωση των δημοτών.

Από την Αστυνομική Δ/νση Μεσσηνίας επισημαίνεται ότι συμβουλές ασφαλείας για υπερήλικες, εμφαίνονται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.