Εντυπωσίασε η γιορτή του βόλεϊ στην Καλαμάτα – Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ, κερδισμένη η πόλη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο της «Τέντας» στην Καλαμάτα, την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1η Απριλίου 2023, οι αγώνες του final-4 του Κυπέλλου ανδρών Ελλάδος στο βόλεϊ. Η ομάδα του ΠΑΟΚ κέρδισε το πολυπόθητο τρόπαιο, το βράδυ του Σαββάτου, νικώντας στο τελικό τον Ολυμπιακό με σκορ 3-1 σετ, σε ένα γήπεδο κατάμεστο από φίλους του βόλεϊ, με πανελλαδική τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ.

Σε μία εορταστική ατμόσφαιρα, οι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τέσσερις από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος σε συναρπαστικούς αγώνες, που προσέφεραν όμορφο θέαμα.

Τους αγώνες διοργάνωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας. Σημαντική ήταν η συμβολή του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου καθώς και εθελοντών από την «Καλαμάτα ‘80».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε τέτοιες προκλήσεις, όπως η υποστήριξη μιας μεγάλης διοργάνωσης επιπέδου final-4, το οποίο και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα που έχουν φιλοξενηθεί στην πόλη τα τελευταία χρόνια.

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Ο ΠΑΟΚ

Το Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί μεταξύ των ομάδων Μίλωνας – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. Στον πρώτο ημιτελικό νικητής ήταν ο Ολυμπιακός, που επικράτησε του Μίλωνα με σκορ 0-3 σετ (15-25, 23-25, 19-25). Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό, με 3-1 σετ (25-27, 25-17, 25-20, 25-22).

Στο συναρπαστικό τελικό του Final-4 που φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο κλειστό της «Τέντας», ο ΠΑΟΚ για 4η συνεχόμενη φορά (και 5η συνολικά) κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας καθώς επικράτησε με 1-3 σετ (25-18, 20-25, 21-25, 21-25) του Ολυμπιακού στον τελικό.

MVP O ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΑΠΤΗΣ: ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΒΟΛΕΪ

Πολυτιμότερος παίκτης του final-4 ψηφίστηκε ο διεθνής ακραίος του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρος Ράπτης, ο οποίος σε δηλώσεις τους αμέσως μετά αποθέωσε την Καλαμάτα και τη διοργάνωση αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Μου αρέσει να παίζω σε γεμάτα γήπεδα με παιδιά και οικογένειες. Ήταν μία υπέροχη διοργάνωση με υπέροχους ανθρώπους. Χαιρόμαστε να παίζουμε σε πόλεις που αγαπούν το βόλεϊ».

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Αμέσως μετά τη λήξη του σπουδαίου παιχνιδιού, ακολούθησαν οι απονομές, με τον κόσμο για άλλη μια φορά να δίνει τον καλύτερό του εαυτό και να αποθεώνει τους παίκτες και των δύο ομάδων.Τα μετάλλια στους φιναλίστ παίκτες του Ολυμπιακού απένειμε ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Τάκης Βασιλόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος. Το πολυπόθητο Κύπελλο και τα μετάλλια στους παίκτες του ΠΑΟΚ απένειμαν από κοινού ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιώργος Καραμπέτσος.

Νωρίτερα, στον Δήμαρχο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από την Ομοσπονδία. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ανταπέδωσε, προσφέροντας στον Πρόεδρο της ΕΟΠΕ αναμνηστικό δώρο του Δήμου Καλαμάτας.

Κατά τη διάρκεια του final-4, τιμήθηκαν από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Πελοποννήσου η οικογένεια Χανδρινού, τα αδέρφια Σπύρος (του Ολυμπιακού) και Αρης (του Μίλωνα) και ο πατέρας του Παναγιώτης που είναι διαιτητής βόλεϊ. Επίσης η ΕΟΠΕ βράβευσε παλιούς Μεσσήνιους αθλητές και αθλήτριες. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι: Γεωργία Σουρή, Φιλίτσα Μαλαπέτσα, Γιώργος Κουλιέρης, Μάνος Ξενάκης, Χρήστος Δημητρακόπουλος, Θανάσης Μιχαλόπουλος, Βασίλης Ξεροβάσιλας, Γιάννης Λιακάκης, Γιώργος Μαυρέας, Σωτήρης Ραμέας και Γιώργος Σπανός. Ακόμα, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο Ελληνικό βόλεϊ οι Θοδωρής Πανταζόπουλος, Δημήτρης Πουλόπουλος, Κώστας Βλάσσης και Κώστας Δέδες. Ξεχωριστή και ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά η στιγμή της βράβευσης στη μνήμη του Βαγγέλη Κουτουλέα.

ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Τα μέτρα ασφαλείας στο Κλειστό Γυμναστήριο της «Τέντας» ήταν αυστηρά, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιηθεί το κοινό καθώς οι αγώνες είχαν χαρακτηρισθεί «ειδικής διαχείρισης» και έπρεπε να διασφαλισθεί η τάξη εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Με τη συμβολή της Αστυνομίας οι αγώνες κύλησαν σε εξαιρετικό περιβάλλον, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα, ενώ οι φίλαθλοι χειροκροτούσαν τις προσπάθειες και των τεσσάρων ομάδων.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε: «Το final4 του Κυπέλλου βόλεϊ Ανδρών ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ που αναδείχθηκε νικήτρια αλλά και στους αθλητές και τους προπονητές όλων των ομάδων για το υψηλού επιπέδου βόλεϊ που απολαύσαμε στην Καλαμάτα.

Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία Βόλεϊ για την εμπιστοσύνη, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον την άψογη συνεργασία.

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τους εθελοντές, τους φορείς, την αστυνομία και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της διοργάνωσης αλλά και να συγχαρώ τους φιλάθλους για την απολύτως κόσμια συμπεριφορά τους».