Επίσκεψη Γ. Κουμουτσάκου στο Δημαρχείο Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, σήμερα Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, Επικεφαλής Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄ Αθηνών.

Μετά μακρά συζήτηση μεταξύ του Δημάρχου και του Βουλευτή, παρουσία αιρετών του Δήμου Καλαμάτας, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Κουμουτσάκου, τονίζοντας ότι ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «από όποια θέση και αν υπηρέτησε την πατρίδα, είτε από τη θέση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, του Ευρωβουλευτή, του Βουλευτή τώρα, πάντοτε ήταν εξόχως επιτυχημένη και η παρουσία του και η δράση του».
Ο Δήμαρχος προσέθεσε τα εξής: «Συζητήσαμε δια μακρών σήμερα τα προβλήματα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, πώς μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, πώς μπορεί να έρθει η επόμενη μέρα με ελπίδα για τον κόσμο, για θέσεις εργασίας, για παραγωγικές μονάδες, πώς μπορεί να ενισχυθεί ο τουρισμός, τι βήματα πρέπει να γίνουν στον τομέα των υποδομών, ιδιαίτερα του οδικού δικτύου.
Έγινε μία εκτενής αναφορά, η οποία θα του σταλεί και γραμμένη και εμπλουτισμένη, διότι – όπως ξέρετε – διαμορφώνεται ένα πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να είναι και υλοποιήσιμο, για την επόμενη μέρα.
Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία του εδώ και τον διαβεβαίωσα ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να πορευόμαστε με καθαρότητα και διαφάνεια και να υπηρετούμε τα συμφέροντα του κόσμου, ανεξάρτητα από χρώματα. Την Αυτοδιοίκηση δεν την ενδιαφέρει η ιδεολογική θέση του καθενός. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να τους υπηρετεί όλους και το λέγω αυτό προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, διότι πράγματι είναι το κόμμα, το οποίο στηρίζει την Αυτοδιοίκηση, στηρίζει επιλογές αυτοδιοικητικές, στηρίζει το να αγκαλιάζουμε όλο τον κόσμο και να βλέπουμε τα προβλήματα και να τα αντιμετωπίζουμε χωρίς διακρίσεις».
Ο Δήμαρχος προσέφερε στον κ. Κουμουτσάκο αντίγραφο της Διακήρυξης προς τις Ευρωπαϊκές Αυλές, την οποία εξέδωσε η Μεσσηνιακή Γερουσία στις 23 Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα, ένα βιβλίο για την ιστορία της πόλης από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ού, τον τουριστικό οδηγό του Δήμου, καθώς και τοπικά προϊόντα.