Επίσκεψη Μανώλη Μάκαρη στην Αρχαία Κόρινθο, αναγκαία η δημιουργία ενιαίας πολιτιστικής διαδρομής για την Πελοπόννησο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον αρχαιολογικό χώρο, το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου και τον ομώνυμο οικισμό επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επικεφαλής του συνδυασμού “Πρώτα η Πελοπόννησος”, Μανώλης Μάκαρης συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου.

Ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά κεφάλαια της Πελοποννήσου, τα οποία όμως, όπως τόνισαν και οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής στους εκπροσώπους του συνδυασμού «Πρώτα η Πελοπόννησος», δεν έχουν αναδειχθεί και αξιοποιηθεί στο επίπεδο που τους πρέπει, με αποτέλεσμα να χάνεται πρόσθετο εισόδημα για την Κορινθία και την Πελοπόννησο.

Οι κάτοικοι έθεσαν ως πρώτιστο ζήτημα την προβληματική πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο εξαιτίας του ανεπαρκούς χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Μανώλης Μάκαρης, δήλωσε ότι:

«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια να μένουμε στις εξαγγελίες για την ανάδειξη της Αρχαίας Κορίνθου. Η παράταξή μας «Πρώτα η Πελοπόννησος» δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει σε πράξεις, θα δημιουργήσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού τις αναγκαίες υποδομές υποστήριξης της επισκεψιμότητας στον αρχαιολογικό αυτό χώρο και θα υλοποιήσει τα έργα και τις δράσεις για ανάδειξή του και τη διασύνδεσή του με τον αγροδιατροφικό και τουριστικό τομέα. Έχουμε μελετήσει τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, που δείχνουν ότι, ενώ η επισκεψιμότητα στην Αρχαία Κόρινθο και σε άλλα πολιτιστικά μνημεία της Πελοποννήσου είναι σημαντική (ειδικά για την Αρχαία Κόρινθο σχεδόν 1,5 εκατομμύριο επισκέψεις την τελευταία δεκαετία), οι επισκέπτες είναι «περαστικοί» από την Πελοπόννησο και δεν την επιλέγουν ως προορισμό. Η παράταξή μας δεσμεύεται ότι θα αξιοποιήσει τα σχέδια που έχουν εξαγγελθεί αλλά μένουν στα λόγια και θα προχωρήσει στην υλοποίησή τους για τη δημιουργία μιας ενιαίας πολιτιστικής διαδρομής, με επιμέρους πολιτιστικούς περιπάτους, σε όλους τους σημαντικούς αρχαιολογικούς και άλλους πολιτιστικούς χώρους της Πελοποννήσου, που θα διασυνδεθούν με την αγροτική, μεταποιητική, γαστρονομική δραστηριότητα των πόλεων της Περιφέρειάς μας, με σκοπό να δημιουργήσουμε μια ποιοτική εμπειρία ζωής».

Ο Μανώλης Μάκαρης μαζί με τα μέλη της παράταξης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την περιοχή με επαγγελματίες και κατοίκους καθώς και  με τον πρόεδρο του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Κορίνθου «ο Βελλερεφών»  που διοργάνωσε με επιτυχία την 1η Γιορτή Σταφυλιού Αρχαίας Κορίνθου.