Επιταχύνονται οι εργασίες αποκατάστασης στο λιμάνι Κυπαρισσίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σημαντική ημέρα ήταν η Παρασκευή για την Κυπαρισσία καθώς τις εργασίες που εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς στο Λιμάνι Κυπαρισσίας επισκέφθηκε τόσο ο Περιφεριάρχης Πελοποννήσου, με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Ντίνα Νικολάκου, τους συμβούλους κ. Χρονά και Γ. Μπακούρο, εκπροσώπους της περιφέρειας, τον Πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου κ. Κανελλόπουλο όπου έκανε βαρησήμαντες δηλώσεις για την αγαστή συνεργασία μεταξύ των θεσμών.

ΣΤΟΧΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΡΓΟ Η ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΗΝΕΜΟΥ ΜΟΛΟΥ

” Η πρόοδος των εργασιών στο λιμάνι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα” υπερτόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης για το λιμάνι της πόλης λέγοντας ότι “πλέον σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες συζητώντας με τον Δήμαρχο και τον πρόεδρου του λιμενικού ταμείου να δούμε τις εργασίες που απαιτούνται επιπλέον καθώς δεν περιλήφθησαν στην αρχική μελέτη ώστε αυτό το έργο στολίδι της περιοχής να ολοκληρωθεί με άψογο τρόπο ώστε να αποκτήσει λειτουργικότητα και ασφάλεια”.

Πρόθεση της περιφέρειας είναι να γίνουν εργασέις θωράκισης του παλιού βραχίονα του λιμανιού που έχει υποστεί ζημιές, με την ενίσχυση του υφιστάμενου έργου αλλά κυρίως στοχεύει με την μελετητική ομάδα να εξεταστεί η επέκταση του λιμενοβραχίονα ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία του λιμανιού κατά 70 μέτρα με κόστος 6 εκ. ευρώ αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Αποκάλυψε ότι υπάρχει ήδη πρώιμη μελέτη για εκβάθυνση του λιμανιού ώστε να γίνει προσιτός ο χώρος του λιμανιού και ταυτόχρονα μελετάται η δημιουργία μιας σύγχρονης μαρίνας που αν ολοκληρωθεί θα εξιτάρει το ενδιαφέρον του τουριστικού προιόντος όπως τόνισε ο κ. Τατούλης χαρακτηριστικά.

Ο Άγγελος Χρονάς υπογράμμισε ότι το λιμάνι αποτελεί σημαντικό έργο για τη Μεσσηνία, αποτελώντας πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και οφείλουμε τοπική και περιφερειακή αρχή να έχουμε άριστη συνεργασία, γιατί αυτό που προέχει θεσμικά είναι να μείνουν έργα για τους πολίτες καθώς εκτίμησε ότι “εμείς οι αιρετοί είμαστε αναλώσιμοι”.

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Ζαχ. Κανελλόπουλος εξήγησε ότι οι εργασίες προχωρούν με γοργό ρυθμό λέγοντας ότι “πράγματι μας εκπλήσσει θετικά ο χρόνος υλοποίησης του έργου, με την πρώτη φάση αποκατάστασης του προσήνεμου μόλου αλλά και την συμπληρωματική μελέτη που όπως είπε ο Περιφερειάρχης να αποκατασταθεί ο προσήμενος μόλος και έπεται η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης που μαζί με την επιμήκυνση στα 70 μέτρα και πάγια θέση μας είναι να διεκδικήσουμε τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις ώστε το λιμάνι να καταστεί σύγχρονο που θα καλύτπει τις ανάγκες της Δυτικής Μεσσηνίας και μελλοντικά να συνδέσει την περιοχή με τα Ιόνια νησιά”.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο πλωτός γερανός ήδη τοποθετεί τους κυβόλιθους 22 τόνων στην εξωτερική πλευρά του λιμένος ώστε να θωρακιστεί ενώ προχωρούν οι εργασίες σκυροδέτησης του κατεστραμμένους τμήματος που κατέρρευσε πριν λίγα χρόνια.