Ευχές στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως. Κατά την ημέρα αυτή, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας εορτάζει τα ονομαστήριά του.

Το πρωί, τελέσθηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή Μητροπολιτών και άλλων κληρικών, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας. Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος εν συνεχεία στο Επισκοπείο ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

TSE 7073

Νωρίτερα είχαν απονεμηθεί από την Ιερά Μητρόπολη υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, τους οποίους ο Μητροπολίτης συνεχάρη και ευχήθηκε καλή πρόοδο στις σπουδές του.

plf 27

Χθες, παραμονή της εορτής, την Καλαμάτα επισκέφτηκε προκειμένου να ευχηθεί στον Μητροπολίτη για τα ονομαστήριά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, η παρουσία του οποίου ξεχώρισε στον πολυαρχιερατικό Εσπερινό ο οποίος τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή 18 Αρχιερέων.