Ημερίδα για τον τουρισμό υγείας στον Κυπαρισσιακό κόλπο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την 4η κατά σειρά ημερίδα για την ενίσχυση του τουρισμού προιόντος στον Κυπαρισσιακό Κόλπο με κεντρικό σύνθημα «Τουρισμός υγείας (ιατρικός και ιαματικός τουρισμός). Η παγκόσμια τάση, health & wellness» πραγματοποιείται στο “Natura club & spa” στο Καλό Νερό στις 16 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης φετινός στόχος αποτελεί «την γνωριμία με αυτό το σε βρεφική ηλικία μέχρι στιγμής τουριστικό προϊόν, η διερεύνηση των προοπτικών του, οι τρόποι ανάπτυξής του και η διαμόρφωση του πλαισίου του. Υπάρχουν τα τεράστια οφέλη του τουρισμού υγείας στην οικονομία, έχοντας σαν παράδειγμα χώρες που είναι ήδη ανεπτυγμένες στον τομέα αυτό, όπως ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ, η Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, καθώς και χώρες έκπληξη, όπως η Ιορδανία και οι Φιλιππίνες, αλλά και τα οφέλη στην κοινωνία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και -γιατί όχι;- τον επαναπατρισμό του επιστημονικού μας δυναμικού, επιθυμούμε να σκιαγραφήσουμε τις δυνατότητες καταρχήν της περιοχής μας και να κάνουμε ένα βήμα για την ανάπτυξή του.

Ο τουρισμός υγείας αποτελεί ένα προϊόν, η διάρκεια του οποίου δεν περιορίζεται μόνο στους θερινούς μήνες, αλλά μπορεί να δώσει ζωή σε τοπικές κοινότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και καθήκον μας είναι να τον επιδιώξουμε. Ειδικά σε περιοχές όπως η ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου στην οποία βρισκόμαστε και για την οποία μοχθούμε, όπου το χειμώνα η τουριστική κίνηση είναι σχεδόν μηδαμινή παρά το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, το ήπιο κλίμα, αλλά και τους μοναδικούς προορισμούς, ο τουρισμός υγείας μπορεί να δώσει τη δυνατότητα της ετήσιας αξιοποίησης των πόρων αυτών που μπορούν να προσφέρουν σε έναν ασθενή τη χαλάρωση και την απαραίτητη για την ανάρρωση ψυχική του ανάταση».

Η ημερίδα διεξάγεται στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου “Νatura club & spa” και θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της 16ης Δεκεμβρίου με συντονιστή τον εκπαιδευτικό Γεώργιο Ζήρο με αρκετούς ομιλητές.