Ημερίδα της Αστυνομίας στην Καλαμάτα για την δωρεά μυελού των οστών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος», συνδιοργάνωσαν χθες 03-04-2017 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ημερίδα με θέμα «Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών- Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν» η οποία έλαβε χώρα στην Αίθουσα Αλ. Κουμουνδούρος της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Την ημερίδα προλόγισαν ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας Αστυνομικός Διευθυντής ΠΟΥΠΟΥΖΑΣ Παναγιώτης και ο Γενικός Γραμματέας της Ενώσεώς μας ΠΡΙΣΤΟΥΡΗΣ Αθανάσιος ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ομιλίεςαπό τον Διευθυντή Αιματολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιατρό Ιωάννη Αδαμόπουλο και από τον Διευθυντή της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και του Κέντρου (ενημέρωσης & προσέλκυσης) Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή», καθηγητή Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη.
Η ημερίδα απευθυνόταν σε δημότες της περιοχής αλλά και αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευαίσθητο θέμα της δωρεάς μυελού των οστών.
Στην ημερίδα παρευρέθησαν εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη, η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Πούπουζας, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαμάτας, ιατρός-χειρούργος, Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος σε θέματα υγείας του Δήμου Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και Συλλόγων και Ενώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Στην ημερίδα, πέρα από τους συνδιοργανωτές μας τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη, η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαμάτας, ιατρός-χειρούργος, Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος σε θέματα υγείας του Δήμου Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η εκπρόσωπος της Ομάδας Στήριξης Καλαμάτας Παιδικών Χωριών SOS και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. Καλαμάτας κ. Δήμητρα Ψαρούλη, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Καγκαράκης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αρκαδίας, ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Ντέρος και η Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λακωνίας, καθώς και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και Συλλόγων και Ενώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ενώ απέστειλε επιστολή χαιρετισμού και ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Πέτρος Κωνσταντινέας η οποία και αναγνώσθηκε. Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκε και πλήθος πολιτών.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, τιμήθηκε ο Αρχιφύλακας Νικόλαος Ζωγράφος, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, ως ο πρώτος εθελοντής δότης Αστυνομικός, που έχει προχωρήσει στη δωρεά μυελού των οστών, αναδεικνύοντας έτσι το κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.