Ηράκλειο: «Έσπασε» το δημαρχείο γιατί δεν μπορούσε να υποβάλει δήλωση στο arogi

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στο δημαρχείο Αρχανών – Αστερουσίων, όπου ένας μαινόμενος πολίτης εισέβαλε και τα έκανε γυαλιά-καρφιά.

Ο πολίτης που κατοικεί σε χωριό του δήμου, προσπάθησε να υποβάλει δήλωση για αποζημίωση για τις ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό, ωστόσο αυτό δεν ήταν εφικτό, καθώς το χωριό δεν έχει συμπεριληφθεί ακόμη στην πλατφόρμα arogi.gr λόγω λάθους.

Ο ίδιος επικοινώνησε αρχικά τηλεφωνικά με τις υπηρεσίες του δήμου, και όπως τον ενημέρωσαν οι υπάλληλοι πρόκειται για ένα από τα συνήθη πλέον λάθη στη πλατφόρμα το οποίο αναμένεται να διορθωθεί.

Ωστόσο η απάντηση δεν φαίνεται πως ικανοποίησε τον άνδρα περίπου 45 ετών, ο οποίος πήγε στο δημαρχείο και εισέβαλε στο γραφείο του δημάρχου. H γραμματέας του κ. Κοκοσάλη μάταια προσπαθούσε να εξηγήσει στον πολίτη πως ο δήμος έχει ήδη ενημερωθεί για το λάθος και πρόκειται να διορθωθεί από το υπουργείο το οποίο είναι αρμόδιο για αυτά τα θέματα.

Ο άνδρας έβριζε και απειλούσε, με τις φωνές του να ακούγονται σε όλο το δημαρχείο. Μάλιστα έσπασε το πλεξιγκλάς του γραφείου της σοκαρισμένης υπαλλήλου, αλλά και τον υπολογιστή της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Creta24, o δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, ο οποίος την ώρα του περιστατικού απουσίαζε, θα κινηθεί νομικά εναντίον του εξαγριωμένου πολίτη, τα στοιχεία του οποίου έγιναν γνωστά στην αστυνομία, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να τον αναζητούν και να τον συλλαμβάνουν λίγα λεπτά μετά το περιστατικό.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα σε ότι αφορά την πλατφόρμα, αλλά σε κάθε περίπτωση τόνισε πως τέτοια περιστατικά βίας και εκφοβισμού δεν είναι ανεκτά. «Καταλαβαίνουμε την αγωνία των ανθρώπων, καταλαβαίνουμε το τι περνάνε, άλλωστε είμαστε από την ίδια πλευρά και παλεύουμε να τους βοηθήσουμε να αποκαταστήσουν τις οικίες τους και να ξαναμπούν στα σπίτια τους. Αυτό όμως δεν επιτρέπει πράξεις βίας. Οι υπάλληλοι έχουν δώσει την ψυχή τους το τελευταίο διάστημα. Παρακαλώ τους δημότες μας να κάνουν υπομονή και να παλέψουμε όλοι μαζί να ξαναφτιάξουμε τον τόπο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή