Η μάχη της καρέκλας για τους Αντιδημάρχους – 4 Αιρετοί από την πλειοψηφία και 2 από τις συνεργασίες το πιθανό σενάριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με τα βλέμματα στραμμένα στις δημαιρεσίες της Κυριακής καθώς αναμένεται να συγκροτηθεί το προεδρείου του νέου Δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, καθώς στα έδρανα θα βρίσκονται μόνο 11 παλιοί αυτοδιοικητικοί από τους 27 που ορκίστηκαν πρόσφατα, την ώρα που αναμένεται σύντομα η ανακοίνωση των Αντιδημάρχων κι όχι μόνο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι συζητήσεις με 2 παρατάξεις που θα ενσωματωθούν στο νέο σχήμα διοίκησης του Δήμου ήταν σε εξέλιξη μέχρι την Πέμπτη, με αρκετά ονόματα να ακούγονται για τις θέσεις ευθύνης ιδίως σε νέα πρόσωπα. Το σίγουρο είναι ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα στελέχη του παράταξης Άνοδος, είτε είναι σε θέση ευθύνης είτε εκτός.

Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπροσώπους της μιας παράταξης δέχθηκε στο γραφείο του ο νέος Δήμαρχος, η οποία αποτελείτο από 3 εκλεγμένους αλλά προς το παρόν δεν έχει “κλειδώσει” καμία συνεργασία οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξει νέος γύρος επαφών. Αγκάθι αποτέλεσε ωστόσο η ανάληψη θέσης ευθύνης και μάλιστα έμμισθης όχι μόνο για την κεφαλή της παράταξης όσο και ένα εκλεγμένο άτομο από την ίδια παράταξη προμηνύοντας…σκληρό παζάρι για τις θέσεις ευθύνης

Εκπλήξεις οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών και Οικονομικών;

Με την δεύτερη παράταξη που θα περιληφθεί στο νέο σχήμα εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει συμπόρευση καθώς ο επικεφαλής της είναι όχι μόνο έμπειρος αυτοδιοικητικός αλλά μπορεί να ασκήσει αποτελεσματική διοίκηση με διαφάνεια στο Δήμο, καθώς συμπίπτει με τις ιδέες που ιεράρχησε η παράταξη Άνοδος. 

Οι καίριες θέσεις είναι η Αντιδημαρχία Τεχνικών υπηρεσιών και Οικονομικών όπου εκεί η στρατηγική επιλογή του Δήμου θα πρέπει να είναι προσεκτική με γνώμονα την επάρκεια του αιρετού που θα φέρει σε πέρας ένα δύσκολο έργο. Η νέα θητεία θα πρέπει επομένως να έχει στοιχεία σοβαρότητας, ανανέωσης και ευθύνης και όχι με πρόσωπα που άφησαν… εποχή… ή παρουσίασαν μηδενικό έργο.

Οπότε ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στο Δήμο το πιο πιθανό σενάριο είναι να δούμε 4 νέους Αντιδημάρχους προερχόμενους από την παράταξη Λεβεντάκη και άλλοι 2 από τις συνεργασίες των παρατάξεων που θα ενσωματωθούν στην πλειοψηφία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ