Η Παναγία η Δημιοβίτισσα στην πόλη της Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το απόγευμα της Κυριακής 3ης Σεπτεμβρίου ε.ε., ο Ιερός Κλήρος, οι τοπικές Αρχές και ο ευσεβής Λαός της Καλαμάτας, με επικεφαλής το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, υποδέχθηκαν την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Δημιοβίτισσας, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής του Ταϋγέτου. Προ της υποδοχής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός και εν συνεχεία άπαντες εν πομπή κατευθύνθηκαν στα όρια της ενορίας του Γενεθλίου της Θεοτόκου Γιαννιτσανίκων και υποδέχθηκαν την Ιερά Εικόνα. Περατωθείσης της λιτανείας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε, ότι αποτελεί μεγάλη ευλογία η παρουσία της θαυματουργού Εικόνος στην πόλη της Καλαμάτας, χαρακτήρισε την Υπεραγία Θεοτόκο Μητέρα της αγάπης και της φιλανθρωπίας και επικαλέστηκε τη χάρη Της προς όφελος των πιστών.
Η Ιερά Εικόνα εναποτέθηκε στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Γιαννιτσανίκων, όπου και θα παραμείνει για δεκαήμερο προσκύνημα.
Στην υποδοχή παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Βουλευτής κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.