Η Πανδημία και η σπασμένη αλυσίδα ενός ανύπαρκτου κράτους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Της Γεωργίας Φάσσου (τέως δημοσιογράφος)

Η Πανδημία και η σπασμένη αλυσίδα
ενός ανύπαρκτου κράτους

… και για τους ανυπάκουους είναι ο Σπύρος Παπαδόπουλος

« … μένουμε σπίτι… νίπτω τα χείρας μου»

Παρασκευή βραδάκι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας μας ενημερώνει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook!

«Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων και σε απόλυτη συνεργασία με την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ αποφασίστηκε, από την προσεχή Δευτέρα 16/3/2020, οι 6 κλίνες της Μονάδας Εμφραγμάτων να είναι διαθέσιμες για την νοσηλεία αποκλειστικά και μόνο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19. Τα εισερχόμενα καρδιολογικά περιστατικά θα νοσηλεύονται στη Καρδιολογική Κλινική και φυσικά με την πλήρη υποστήριξη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που διατίθεται στη Μονάδα Εμφραγμάτων.
Το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ύποπτων αλλά και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Είναι ώρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης

Και η οργή μου ξεχειλίζει, διότι ακριβώς επειδή είναι ώρα και ατομικής και συλλογικής ευθύνης, θα έπρεπε να ζητηθεί η ενίσχυση του επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Ξεχνάμε ότι οι γιατροί μας και οι νοσηλευτές μας είναι άνθρωποι και κάνουν τα μέγιστα για όλους εμάς… Οι ίδιοι είναι υπό κατάρρευση από την κούραση και κανείς δεν τους ακούει και με το να τους λέμε τραγουδάκι, τιμητικό μεν, ανούσιο δε.

Το ανύπαρκτο κράτος του νεοφιλελευθερισμού και οι ασθενείς δυο ταχυτήτων

Αποφάσισαν να κλείσουν τις 6 κλίνες της Μονάδας Εμφραγμάτων και θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά και μόνο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19. Τα εισερχόμενα καρδιολογικά περιστατικά θα νοσηλεύονται στη Καρδιολογική Κλινική και φυσικά με την πλήρη υποστήριξη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που διατίθεται στη Μονάδα Εμφραγμάτων.
Αυτή η λογική έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με ένα κράτος που όχι μόνο δεν έχει συνέχεια αλλά απαξιώνει το ΕΣΥ ακόμα και τώρα που βρισκόμαστε μπροστά σε Πανδημία.
Μήπως το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει κηρυχθεί ως κέντρο αναφοράς των βαριά νοσούντων και εκ παραδρομής δεν γράφτηκε στην ανακοίνωση;
Γιατί αν όχι, αναρωτιέμαι γιατί χαλάς και μεταφέρεις μία μονάδα χωρίς όλον τον εξοπλισμό, αφού το Νοσοκομείο Καλαμάτας δεν συμπεριλαμβάνεται στα λοιπά νοσοκομεία ως κέντρα υποδοχής βαριά νοσούντων;
Γιατί όλοι εσείς που αποφασίσατε και μας ανακοινώσατε τα παραπάνω δεν ζητάτε από τα συναρμόδια υπουργεία να φτιάξετε νέες κλίνες υποδοχής των νοσούντων με ότι εξοπλισμό αυτό απαιτεί;

Γιατί πολύ απλά δεν είναι μόνο η απαξίωση του ΕΣΥ , δεν είναι η απόλυτη κοροϊδία είναι και η δημιουργία ασθενών δύο ταχυτήτων, ακόμα μία πρωτοτυπία του νεοφιλελευθερισμού: πέθανε εσύ καημένε με οξύ έμφραγμά, πέθανε εσύ που θα χρειαστείς εντατική και όλα μια χαρά κανείς δεν θα πάρει χαμπάρι τώρα έχουμε πανδημία!!!

Και η συνέχεια της σπασμένης αλυσίδας του ανύπαρκτου κράτους

Ο δήμος Καλαμάτας – γι αυτόν ξέρω γι’ αυτόν θα μιλήσω – πολύ σωστά άρχισε σε κεντρικούς δρόμους την απολύμανση. Και φαντάζομαι στον γενικότερο σχεδιασμό, θα γίνει απολύμανση και σε άλλα επίμαχα σημεία που υπήρχε συνάθροιση κόσμου. Όλα πολύ καλά καμωμένα.
Όμως τι δεν βγάζει από το κάδρο της σπασμένης αλυσίδας του ανύπαρκτου Κράτους τον δήμο Καλαμάτας;
Θα το πω και σε σας κύριε δήμαρχε, κύριοι συμμετέχοντες στις τελικές σχεδιασμένες αποφάσεις σας για το καλό μας.
Στην πόλη σας(μας) υπάρχει ένας καταυλισμός που αριθμεί περίπου σε 300 ανθρώπους, Έλληνες πολίτες. Εκτός του ότι τους έχετε δίχως νερό, δεν μπήκατε καν στον κόπο να βρεθείτε εκεί και να ενημερώσετε για το τι πρέπει να κάνουν… δεν μπήκατε στον κόπο να συνδέσετε κανονικά νερό – πανδημία κύριοι- ώστε να πλένονται όπως και ο Σπύρος ο Παπαδόπουλος που ακούει τους επιστήμονες!!!
Μιλάμε για τα στοιχειώδη έστω και τώρα.

Κι εδώ λοιπόν πολίτες δύο ταχυτήτων. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν θα νοσήσουν μόνο αυτοί οι άνθρωποι, ο ιός θα εξαπλωθεί…

Πραγματικά, δεν ζούμε μόνο το πρωτόγνωρο μιας πανδημίας, ζούμε την απόλυτη απαξίωση, του ΕΣΥ, των γιατρών μας και των νοσηλευτών, ζούμε την πρωτοτυπία του νεοφιλελευθερισμού που δημιουργεί ασθενείς δυο ταχυτήτων.

ΥΣ: το σανό της φιλελεύθερης πολιτικής σας να το φάτε μόνοι σας