Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Food Expo της Αθήνας και την Anuga στην Κολωνία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προσκλήσεις απευθύνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες να μετάσχουν σε δύο από τις εκθέσεις στις οποίες θα λάβει μέρος μέσα στον φετινό χρόνο.

Οι εν λόγω προσκλήσεις αφορούν, αφ’ ενός στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο Athens Metropolitan Expo το τριήμερο 18 με 20 του ερχόμενου Μαρτίου και αφ’ ετέρου στην διεθνή έκθεση Anuga που πραγματοποιείται στην Κολωνία, στην Γερμανία, το πενθήμερο 7 με 11 του φετινού Οκτωβρίου.

FOOD EXPO

Ειδικότερα, όσον αφορά στην Food Expo στην Αθήνα -μία από τις σημαντικότερες και πιο επιδραστικές εκθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης- η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να συμμετάσχει, με στόχο να προβάλλει και να προωθήσει προϊόντα της περιοχής μας και παράλληλα, να συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες, με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα καλύψει το 60% της συμμετοχής, το προβλεπόμενο κόστος του οποίου -για ένα περίπτερο επιφάνειας περίπου 5 τ.μ.-, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων, δεν θα ξεπερνά ωστόσο τα 800 με τον ΦΠΑ (μαζί με το κόστος εγγραφής).

Ο μέγιστος αριθμός των επιχειρήσεων που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι 60 και η επιλογή τους θα γίνει με χρονική σειρά προτεραιότητας αλλά και σύμφωνα με την ανάγκη εκπροσώπησης κατά το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενες να μετάσχουν μέσω της Περιφέρειας επιχειρήσεις από τον κλάδο της αγροδιατροφής και εξαγωγών θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αποστέλλοντας αίτηση στο e-mail: tourismos@arcadia.gr, έως και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο αντίστοιχο Επιμελητήριο.

ANUGA

Εξ άλλου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να μετάσχει και στην διεθνή έκθεση Anuga, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Κολωνίας, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται η βιωσιμότητα, η κλιματική ουδετερότητα και η ασφάλεια του εφοδιασμού.

Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις παγκοσμίως με αναφορές στην ποικιλία των προϊόντων, τις καινοτομίες σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, τη δικτύωση και τις δυνατότητες μάρκετινγκ.

Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να προβάλλει και να προωθήσει τα φρέσκα εμπορεύσιμα εδώδιμα προϊόντα και παράλληλα, να συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες, με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Ο μέγιστος αριθμός των επιχειρήσεων που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι 20, δηλαδή 4 από κάθε μία Περιφερειακή Ενότητα, ενώ το προβλεπόμενο κόστος συμμετοχής για ένα περίπτερο επιφάνειας 5 τ.μ. θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων, δεν θα ξεπερνά πάντως τις 2.500 ευρώ με τον ΦΠΑ (μαζί με το κόστος εγγραφής).

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενες να μετάσχουν μέσω της Περιφέρειας επιχειρήσεις από τους κλάδους της αγροδιατροφής και των εξαγωγών θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αποστέλλοντας αίτηση στο e-mail: tourismos@arcadia.gr, έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο αντίστοιχο Επιμελητήριο.