Η Τριφυλία έχει σπήλαια και η πρώτη εξερεύνηση έγινε στους Γαργαλιάνους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μια εντελώς φυσική ταυτότητα έχει αποκτήσει η Τριφυλία με το μεγάλο σπήλαιο που βρίσκεται στην περιοχή Λιβάρτζι των Γαργαλιάνων  το οποίο έχουν επισκεφθεί διακεκριμένοι Έλληνες σπηλαιολόγοι ανακαλύπτοντας την τεράστια ομορφιά του στην ροή του χρόνου με σχηματισμούς από σταλαγμίτες και σταλαχτίτες.
Το σπήλαιο όπως έχει τονιστεί σε ανάρτηση του Δήμου Τριφυλίας μετά από συνάντηση της Δημοτικής αρχής εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Γιώργου Χειλαδάκη ανατολικά των Γαργαλιάνων, με τους επιστήμονες να το εξερευνούν αλλά κυρίως να αποτυπώσουν τόσο το μέγεθος του όσο και την έκτασή του στις εσωτερικές στοές.
Πρόσφατα η εξερεύνηση ταυτοποιήθηκε με την αρωγή που παρείχε ο σπηλαιολόγος Κώστας Οικονομέας που φωτογράφισε συγκεκριμένα σημεία του σπηλαίου.
Ο Δήμαρχος συναντήθηκε στην περιοχή με τους ειδικούς που πήραν την πρωτοβουλία εξερεύνησης αποτυπώνοντας προτάσεις για την ανάδειξη κι άλλων σπηλαίων που υπάρχουν στην επικράτεια του Δήμου, ακόμα κι αν βρίσκονται σε ιδιωτικό χώρο ώστε να μην χαθεί ο πολύτιμος πλούτος που υπάρχει στην περιοχή. Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τον Γιώργο Χειλαδάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ