Ισραήλ: Δεκάδες βρίσκονται ανάμεσα στους αγνοούμενος, στους νεκρούς αλλά και στους ομήρους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πηγή Φώτο: CNN.gr

Δεκάδες είναι οι νεκροί, οι τραυματισμένοι, οι αγνοούμενοι αλλά και όμηροι μετά την επίθεση που δέχθηκε το Σάββατο το Ισραήλ από την Χαμάς, τουλάχιστον 800 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σύμφωνα με πληροφορίες από τον πρόσφατο απολογισμό που ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ κάνει λόγο για πάνω από 100 ομήρους. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονταν σε ένα ρέιβ πάρτι κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώρες που έχουν θύματα, αγνοούμενους ή ομήρους αναγράφονται παρακάτω: 

• Νεπάλ: 10 νεκροί, 4 τραυματίες

Σύμφωνα με την πρεσβεία της χώρας στο Τελ Αβίβ, το Νεπάλ έχει δέκα νεκρούς, 4 τραυματίες καθώς έχουν χαθεί τα ίχνη ενός ακόμα ατόμου. 265 Νεπαλέζοι φοιτητές ζουν στο Ισραήλ, 17 εκ των οποίων φιλοξενούνταν στο κιμπούτς Αλουμίμ στα νότια της χώρας.

• ΗΠΑ: 9 νεκροί

Με επιβεβαίωση από τον Λευκό Οίκο, εννέα Αμερικανοί έχουν χάσει την ζωή τους. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει κάποια καινούργια εξέλιξη για ορισμένους πολίτες και σε συνεργασία με τις Ισραηλινές Αρχές κοιτούν για την εντόπισή τους.

• Ουκρανία: 2 νεκροί

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών βρέθηκαν 2 νεκρές γυναίκες που “εδώ και πολύ καιρό” ζούσαν στο Ισραήλ. Αναφέρετε ότι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις.

• Γαλλία: 2 νεκροί, 8 αγνοούμενοι

Ένας άνδρας και μία γυναίκα από την Γαλλία σκοτώθηκαν σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο προσπαθεί μάθει για την κατάσταση των Γάλλων που δεν έχει δωθεί ακόμα κανένα σημείο ζωής.

«Τουλάχιστον 8 Γάλλοι» αγνοούνται όπως ανέφερε νωρίτερα ο βουλευτής Μεγιέρ Χαμπίμπ κάνοντας αναφορά στον 26χρονο Γάλλο Αβιντάν Τ. με καταγωγή από το Μπορντό και πιστεύεται ότι έχει απαχθεί.

• Βρετανία: 1 νεκρός, 1 αγνοούμενος

Με ανακοίνωση από την πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου αγνοείται ο 26χρονος Τζέικ Μάρλοου, δεν γνωρίζουμε αν έχει απαχθεί. Ο Μάρλοου ήταν υπεύθυνος ασφαλείας στο ρέιβ πάρτι. Η μητέρα του, η Λάιζα, ανέφερε στην εφημερίδα Jewish News ότι δέχθηκε τηλεφώνημά του το Σάββατο στις 4:30 το πρωί περιγράφοντάς της την επίθεση από της ρουκέτες. Μία ώρα αργότερα δέχθηκε μήνυμά του γράφοντας, «η σύνδεση είναι κακή, όλα πάνε καλά, θα σε κρατώ ενήμερη, σου το υπόσχομαι».

Από εκείνη την στιγμή έχουν χαθεί τα ίχνη του.

Ο Ναθάνιελ Γιανγκ, 20 ετών, υπηρετούσε στον ισραηλινό στρατό, σκοτώθηκε στα σύνορα, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Καμπότζη: Ένας νεκρός

Επιβεβαιώθηκε από τον πρωθυπουργό Χουν Μάνετ ο θάνατος ενός φοιτητή ο οποίος βρισκόταν στο Ισραήλ.

• Γερμανία: Πολλοί όμηροι

Το Υπουργείο Εξωτερικών την Κυριακή ανακοίνωσε για πολλούς Γερμανούς ομήρους που έχουν απαχθεί, εκ των οποίων κάποιοι έχουν και την ισραηλινή υπηκοότητα.

Απαγωγή της 22χρονης Σάνι Λουκ, η μητέρα της την αναγνώρισε σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Η 22χρονη είχε πάει με φίλους της στο ρέιβ πάρτι. Παρόλα αυτά το υπουργείο δεν ανέφερε κάτι για την απαγωγή της.

• Καναδάς: Ένας νεκρός, 2 αγνοούμενοι

Επαλήθευση από την Καναδική Κυβέρνηση για τις πληροφορίες που πήραν για έναν νεκρό Καναδό και δύο αγνοούμενους.

• Ταϊλάνδη: 12 νεκροί, 11 όμηροι

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας δώδεκα Ταϊλανδοί έχασαν την ζωή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ενώ κάνουν λόγο για οκτώ τραυματισμένους και 11 ομήρους. Περίπου 30.000 Ταϊλανδοί εργάζονται στο Ισραήλ, οι περισσότεροι ως εργάτες.

• Μεξικό: 2 όμηροι

Η υπουργός Εξωτερικών Αλίσια Μπάρσενα ανέφερε ότι δύο Μεξικανοί έχουν απαχθεί.

• Ρωσία: Τουλάχιστον 4 αγνοούμενοι

Η ρωσική πρεσβεία ανέφερε στο Τελ Αβίβ ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με εννέα άτομα που έμεναν προσωρινά στο Ισραήλ ή μόνιμα, εκ των οποίων οι τέσσερις βρίσκονται στις λίστες αγνοουμένων που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ισραηλινές αρχές.

• Βραζιλία: 3 αγνοούμενοι

Για τρεις αγνοούμενους και έναν τραυματία ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και οι τέσσερις είχαν ισραηλινή υπηκοότητα και συμμετείχαν στο ρέιβ πάρτι.

• Παραγουάη: 2 αγνοούμενοι

Αγνοούνται δύο Παραγουανοί, μόνιμοι κάτοικοι του Ισραήλ όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

• Κολομβία: 2 αγνοούμενοι

Όπως αναφέρει ο πρεσβευτής της Κολομβίας έχουν χαθεί τα ίχνη ενός άνδρα τον Αντόνιο Μεσίας Μοτάνιο, και μίας γυναίκας της Ιβόν Ρούμπιο. Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την πληροφορία.

• Παναμάς: 1 αγνοούμενη

Στην λίστα των αγνοουμένων περιλαμβάνεται και η Παναμέζα Νταριέλι Ντενίσες Σάες Μπατίστα.

• Ιρλανδία: 1 αγνοούμενη

Αγνοείται η 22χρονη Ιρλανδο-ισραηλινή Κιμ Κάμτι η οποία ήταν παρούσα στο ρέιβ πάρτι. Τελευταία φορά επικοινώνησε με τους δικούς της στις 7:00 το πρωί του Σαββάτου, λέγοντας ότι έτρεχε να φτάσει σε ένα αυτοκίνητο για να φύγει, καθώς στην περιοχή έπεφταν ρουκέτες.

Πηγή: CNN.gr