Κέρκυρα: Κάηκαν 25.000 στρέμματα – Απεγκλωβισμός 59 ατόμων από την παραλία Νησάκι της Κέρκυρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
CNN.gr

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στην Κέρκυρα με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Έως το μεσημέρι της Δευτέρας 24/7, μια πρώτη εκτίμηση της πυροσβεστικής αναφορικά με την καμένη γη ήταν περίπου 25.000 στρέμματα. Η φωτιά όλο το βράδυ μαινόταν προς κατοικημένες περιοχές Σάντα, Βιγγλατσούρι, Ρου, και Μέγγουλα, ευτυχώς δεν κάηκε κανένα σπίτι.

Φλόγες ξεσπούσαν από τα ορεινά πάνω από τα Γλυφά, κοντά στο Μπαρμπάτι έως τα ορεινά της Κασσιώπης, αλλά και πίσω από την Παλιά Περίθεια, μέχρι και σε όλη την πλαγιά κάτω από τις κεραίες.

Σήμερα το πρωί επιχείρησαν και ρίψης νερού από τα εναέρια μέσα, μεταξύ των οποίων και δύο ελικόπτερα, τα οποία θα συνδράμουν της προσπάθειες και των δύο PZL.

Απεγκλωβίστηκαν 59 άτομα από την παραλία Νησάκι

Ιδιωτικά σκάφη και πλωτά του λιμενικού σώματος, προχώρησαν για τον απεγκλωβισμό 59 ατόμων από την παραλία Νησάκι της Κέρκυρας. Στον απεγκλωβισμό επιχείρησαν, 6 πλωτά του λιμενικού σώματος, 9 ιδιωτικά σκάφη και ένα ρυμουλκό.

Οι απεγκλωβισμένοι με μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα μεταβούν σε αίθουσα του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

Πηγή: ieidiseis.gr