Καθίζηση στην τοπική αγορά της Τριφυλίας από την βαριά φορολογία και τις διπλές δόσεις του Αυγούστου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με την τοπική οικονομία της Τριφυλίας να δοκιμάζεται από την πανδημία, τις πυρκαγιές, την ανομβρία, την οικονομική καθίζηση δείχνει να χειμάζεται και από τα υπέρογκα φορολογικά βάρη που καλείται να πληρώσει την τελευταία μέρα του καλοκαιριού.

Απέχει πραγματικά η αλήθεια από τα τηλεοπτικά παράθυρα και τις δηλώσεις των πολιτικών που παρουσιάζουν την δική τους ωραιοποιημένη εικόνα με την σκληρή ελληνική πραγματικότητα να κάθεται βαριά στον τράχηλο του φορολογούμενου μετά τις αλλεπάλληλες καραντίνες.

Αυτή τη φορά αρκετές είναι οι διαμαρτυρίες που έχουμε από την περιοχή της Τριφυλίας από τοπικούς εμπορικούς συλλόγους, από ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους για το περίφημο τέλος επιτηδεύματος το οποίο δυστυχώς καταβάλλετε ολόκληρο είτε κόψεις τιμολόγια είτε όχι. Αυτό σε συνδυασμό με τα τεκμήρια διαβίωσης ανεβάζει το φόρο με ζοφερά αποτέλεσμα.

ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ ΑΡΑ ΔΙΠΛΟ ΒΑΡΟΣ

Έτσι τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας έρχονται και πάλι βαριά πάνω από το εμπόριο και την αγορά που παρέμεινε κλειστή για μήνες, ενώ το κερασάκι στην τούρτα μέσα σ’ αυτό το φορολογικό κυκεώνα είναι και το γεγονός ότι η δόση είναι διπλή. Δηλαδή αν κάποιος έχει να πληρώσει μία δόση 200 € στις 31 Αυγούστου είναι 400 € όταν οι δόσεις υποτίθεται ότι είναι οκτώ. Με άλλα λόγια η απόγνωση ξεχειλίζει από την αγορά. Εφόσον το καλοκαίρι ήδη μας αποχαιρετά το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα από που θα βγουν τα έξοδα μέσα στο επικείμενο δύσκολο φθινόπωρο. Φυσικά όλα αυτά λίγο πριν έρθει και ο ΕΝΦΙΑ μέσα στον Οκτώβριο.

ΙΩΑΝ ΜΠΟΖΙΚΑΣ