Καλαμάτα: Διάκριση για ομάδα μαθητριών του 1ου ΓΕΛ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επίσκεψη από τη νικήτρια ομάδα των διττών λόγων των 5ων Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Δευτεροβάθμιας Περιφέρειας Πελοποννήσου, που αποτελείται από τις μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας, Ανθή Μπουσούνη, Βασιλική Παλάντζα και Δήμητρα Αγάπη Λαγούδη, δέχθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Τις μαθήτριες συνόδευε η προπονήτριά τους, φιλόλογος Άννα Καπράλου.

Η ομάδα των μαθητριών νίκησε και στους «Αγώνες Επιχειρηματολογίας – #ClimateofChange» στην Αθήνα, όπου συμμετείχε, ενώ έχει κληθεί να συμμετάσχει τον προσεχή Νοέμβριο στις Βρυξέλλες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο στους «Αγώνες Επιχειρηματολογίας – #ClimateofChange».

Σημειώνεται ότι οι φετινοί Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Δευτεροβάθμιας Περιφέρειας Πελοποννήσου που διοργανώθηκαν για 5η χρονιά από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Π.Ε.Κ.Ε.Σ συνεργάστηκαν με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα των “Αγώνων Επιχειρηματολογίας – Climate of Change” μέσω της πολυετούς συνεργασίας της Επιτροπής των Περιφερειακών Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής με την Ελληνική Ένωση για την προώθηση της ρητορικής στην εκπαίδευση.