Καλαμάτα: Εκπαιδευτική δράση στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 η 2η Παρουσίαση της Εκπαιδευτικής Περιόδου του 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, με ομιλητή τον Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κώστα Βασιλάκη και θέμα «Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων – ΙοΤ».

Στην παρουσίαση συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Αναστάσιος Σκοπετέας, ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Φώτης Ασημακόπουλος, ο κ. Ονούφριος Κωστάκης, Καθηγητής Πληροφορικής και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, ο οποίος συμμετέχει ως προπονητής σε διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και έχει διατελέσει κριτής σε Τελικούς Ολυμπιάδων, ώστε να παρέχει πληροφορίες  και συμβουλές στις συμμετέχουσες ομάδες του Φεστιβάλ, σχετικά με την υλοποίηση και ολοκλήρωση της εφαρμογής τους.

Επίσης συμμετείχαν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρομποτικής & Νέων Τεχνολογιών Πάνος Πετρόπουλος, ο κ. Γιαννόπουλος Γεώργιος καθηγητής στο City University of New York – Queens College και ο γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας κ. Μπαζίγος Παναγιώτης.

Τέλος το ενδιαφέρον τους για την παρουσίαση εκδήλωσαν με την συμμετοχή τους πλήθος κόσμου, εκπαιδευτικών, μαθητών και ομάδων γενικότερα που συμμετέχουν στις δράσεις του Φεστιβάλ.

Κλείνοντας ανανεώθηκε το ραντεβού όλων για την νέα παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17-04-2022 και ώρα 17:00.

* Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του κ. Βασιλάκη πατώντας ΕΔΩ

1

2

3

4

5

6

7

8