Καλαμάτα: Η Βασιλόπιτα του Δημοτικού Συμβουλίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη Βασιλόπιτά του έκοψε χθες βράδυ, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, πριν την έναρξη της 1ης/2021 συνεδρίασής του που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αφού την ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά. Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε το 2021 να είναι μία καλή και ευλογημένη χρονιά, καθώς και οι εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου να έχουν επιτυχίες για το κοινό καλό του Δήμου και των δημοτών.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε το 2021 να είναι η χρονιά που θα επιτρέψει η κοινωνία μας στην κανονικότητα, αφήνοντας πίσω τον εφιάλτη της πανδημίας. Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι απαιτείται συνεργασία για να ξεπεραστούν οι συνέπειες της κρίσης, ενώ συμπλήρωσε ότι οι προκλήσεις για το Δήμο είναι πολλές. Αναφορά έγινε από τον Δήμαρχο στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου, στις διεκδικήσεις αλλά και στην υλοποίηση έργων και δράσεων εκατομμυρίων ευρώ.

«Φέτος είναι μία εμβληματική χρονιά για την Πατρίδα μας, μία εμβληματική χρονιά για το Δήμο μας» ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλο εστιάζοντας στη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και ευχήθηκε η χρονιά αυτή να είναι μία χρονιά κατά την οποία με συνεργασία θα επιτευχθούν πολλά για τον τόπο μας.

Ευχές έδωσαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Πολίτης και οι επικεφαλής παρατάξεων Βασίλης Κοσμόπουλος, Βασίλης Τζαμουράνης, Μαρία Οικονομάκου, Μανώλης Μάκαρης, Τόνια Κουζή, Δημήτρης Οικονομάκος, Δημήτρης Κουκούτσης και Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Το φλουρί, έπειτα από ηλεκτρονική κλήρωση, έτυχε στην επικεφαλής του συνδυασμού «Καλαμάτα Τόπος Ζωής» Τόνια Κουζή και το δώρο αντιστοιχούσε σε ένα αντίγραφο της προκήρυξης «Προειδοποίησις εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς» και ένα συλλεκτικό νόμισμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».