Καλαμάτα: Συνεχίζεται το «φθινοπωρινό ταξίδι» του Δημοτικού Ωδείου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμερα, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 20:30 στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας το Δημοτικό Ωδείο μας γυρίζει… 200 χρόνια πίσω για να «κρυφακούσουμε» ιστορίες που καλύπτουν το φάσμα της ζωής του Θ. Κολοκοτρώνη από τη γέννησή του ως το θάνατό του. Ο Δημήτρης Προύσαλης, ένας μαγικός αφηγητής σε συνεργασία με τον μουσικό Φίλιππο Πλακιά θα παρουσιάσουν δέκα προφορικές ιστορίες που αφηγούνταν ο Γέρος του Μοριά με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Φίλιππου Πλακιά και σε στίχους Δημήτρη Φιλελέ.

Το περιεχόμενο των ιστοριών προέρχεται από προφορικές λαϊκές παραδόσεις, Αισώπειους μύθους και διδακτικές ιστορίες που αφηγούνταν ο Γέρος του Μοριά, περιστατικά από πηγές απομνημονευμάτων, επιστολική αλληλογραφία και μαρτυρίες, ιστορίες που καλύπτουν τη ζωή του Θ. Κολοκοτρώνη από τη γέννηση ως το θάνατό του.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιών “σΤης ελιάς το δάκρυ” και των δράσεων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται σε «αμιγείς χώρους» για εμβολιασμένους αλλά και νοσήσαντες και με όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.