Καλαμάτα: Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021, υπεγράφη από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τη νόμιμη εκπρόσωπο του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας «+βιώνω» Αικατερίνη Πεζώνη, μνημόνιο συνεργασίας για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Το μνημόνιο σκοπό έχει την συνεργασία και την αρωγή του Φιλοζωϊκού Ομίλου Καλαμάτας στην αντιμετώπιση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα διοικητικά όρια του Δήμου Καλαμάτας, καθώς επίσης, την προστασία και τη φροντίδα για την ευζωία αυτών. Στους σκοπούς του μνημονίου περιλαμβάνεται η ενημέρωση, με κάθε τρόπο, των κατοίκων του Δήμου οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ζώα συντροφιάς, για τις υποχρεώσεις τους έναντι των ζώων τους, τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προκύπτουν από τον Νόμο 4039/2012 στην περίπτωση παράβασης των διατάξεων του και γενικώς την ανάγκη επίδειξης σεβασμού στη ζωή σε οποιαδήποτε μορφή την συναντάμε. Επιπλέον προβλέπεται συνεργασία για την προώθηση της φιλοζωικής κουλτούρας στη περιοχή και τη διενέργεια εκδηλώσεων με φιλοζωικό περιεχόμενο όπως Ημέρες Υιοθεσίας, Ημέρες Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καλαμάτας υλοποιεί πρόγραμμα κτηνιατρικών υπηρεσιών αδέσποτων ζώων και η εν λόγω συνεργασία έρχεται να ενισχύσει την περαιτέρω ανάπτυξη και ταχύτητα εκτέλεσης των υπηρεσιών φροντίδας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Τέλος, με τη συμμετοχή του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα και της αντιπροέδρου του ΦΟΚ Ιωάννας Καρνούσκου, υπήρξε συζήτηση όσον αφορά θέματα και δράσεις στο πλαίσιο υλοποίησης των περιγραφόμενων υποχρεώσεων των δύο μερών στο μνημόνιο.