“Καλό καλοκαίρι” από το Γυμνάσιο – Λύκειο Μεθώνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συγκινητικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση λήξης της σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο – Λύκειο Μεθώνης. Το “παρών” έδωσε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Σιψάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Ρομπάκης και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Αγάπιος Οικονομίδης, δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
Η διευθύντρια του Γυμνασίου Κατερίνα Πλακούδα ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στο έργο του σχολείου κατά το σχολικό έτος, στην οργάνωση του πρωτοπόρου εκπαιδευτικού συνεδρίου και σε άλλα θέματα. Προανήγγειλε επίσης και άλλες παρόμοιες προσπάθειες για την επόμενη χρονιά. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Δημήτρης Γιαννούτσος διευθυντής του Λυκείου.

Ο δήμαρχος κ. Καρβέλας εξέφρασε την ιδιαίτερη αγάπη του σε αυτό το σχολείο, γιατί πέρασε από αυτό και ο ίδιος ως μαθητής. Συνεχάρη τους καθηγητές για τις δράσεις τους τονίζοντας ότι θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.


Στη βραδιά ο κ. Σιψάς διένειμε και τα βραβεία του διαγωνισμού “Τα δέντρα ελευθερίας μας εμπνέουν” στους συμμετέχοντες μαθητές, λέγοντας πως ο ίδιος νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανος για τις καινοτόμες δράσεις του σχολείου. “Εμείς χωρίς ίχνος αυταρέσκειας, είμαστε ενεργά δίπλα σας και θα ενισχύσουμε τέτοιες δημιουργικές δράσεις” πρόσθεσε και προέτρεψα τα παιδιά να πλουτίζουν το είναι τους με τις αξίες του ανθρωπισμού και να διεκδικήσουν τα όνειρα τους και έναν κόσμο καλύτερο, με ιδανικά και αρετές.
Το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μεθώνης επέδωσαν στο τέλος ευχαριστήριες επιστολές σε όλους όσοι στήριξαν ηθικά και έμπρακτα τον αγώνα των σχολείων φέτος.
Οι μαθητές του σχολείου που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και πήραν αναμνηστικά δώρα από το Δήμο είναι οι: Γυμνάσιο Μεθώνης, Τομέας: Ζωγραφική με στίχο: Βραβείο Ευαισθητοποίησης για τη Φύση: Φίλιππος Τσέλιος. Τομέας: Ποίηση: Βραβείο Μοντέρνου Στίχου: Ευάγγελος Τσώνης, Βραβείο Προσωπικής Μαρτυρίας: Ντένις Δασκάλου. Τομέας Φωτογραφίας: Α΄Βραβείο: Γκεραλντίνα Ντανάι, Βραβείο ‘Εμπνευσης: Μάριος Μίχος, Βραβείο Μοντέρνας Αισθητικής: Νικολέττα Κυριακοπούλου. Τομέας Σκίτσου:
Α΄Βραβείο: Άννα Σαρδέλη, Βραβείο Φαντασίας: Οδυσσέας Χατζής. Λύκειο Μεθώνης, Τομέας Φωτογραφίας: Α΄Βραβείο: Κλέβις Μίτση, Βραβείο Αμεσότητας: Ασημίνα Ασημάκη, Βραβείο Ρεαλισμού: Γκλέριο Βρέτο, Βραβείο Ρομαντισμού: Φώτης Αγγελόπουλος, Βραβείο Φυσιολατρίας: Μαρσίλντα Ντανάι, Βραβείο Αντιθέσεων: Γιώργος Ασημάκης, Βραβείο Ελπίδας: Ηλιάνα Κοτσοβού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Βραβεία εμπνεύστηκε επιτροπή του Δήμου με επικεφαλής τον Ιωάννη Μυλωνά.

Η βραδιά έκλεισε με τη θεατρική παράσταση “Ο πιο πιστός φίλος” του ‘Οσκαρ Ουαιλντ από τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου.