Κορονοϊός: Έγκυος θετική στον ιό γέννησε αγοράκι στο «Αττικόν»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μια ευχάριστη είδηση μέσα στις δυσάρεστες ειδήσεις με την επιδημία του κορωνοϊού. Έγκυος που αποδείχθηκε θετική στη νόσο κατάφερε να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι στο νοσοκομείο “Αττικόν”. Η γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε από το Θριάσιο νοσοκομείο, διαγνώστηκε με τον ιό COVID-19 πριν γεννήσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου “Αττικόν” Γιάννη Πλαγιανάκο, με τον οποίο επικοινώνησε το iatropedia.gr, αμέσως μετά τον τοκετό, η γυναίκα μεταφέρθηκε στον θάλαμο αρνητικής πίεσης στη βραχεία νοσηλεία, όπου νοσηλεύονται και άλλα κρούσματα του ιού, ενώ το αγοράκι απομονώθηκε από τη μητέρα του και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Νεογνών, ώστε να υποβληθεί στις κατάλληλες εξετάσεις.

Από τα έως τώρα δεδομένα ο ιός δεν φαίνεται να μεταδίδεται από τη μητέρα που νοσεί στο μωρό που κυοφορεί, ενώ δεν έχει ανιχνευθεί ούτε στο αμνιακό υγρό. Επίσης, είναι σημαντικό ότι μέχρι σήμερα ο ιός δεν έχει εντοπιστεί ούτε στο μητρικό γάλα των γυναικών που νοσούν. Σημαντικό εύρημα, επίσης, είναι ότι στο μητρικό γάλα έχουν ανιχνευθεί αντισώματα του ιού.

Πηγή